2018. 06. 07., Csütörtök, 13:43

Ez már a jövő? Dupla képernyős laptopot dobot piacra az Asus

​Az első kérdés ami nyilvánvalóan mindenkiben felmerül, hogy hová kerül egy laptopon a második képernyő? Hát a touchpad helyére!

Egészen merész újdonságot húzott az Asus, amellyel nemcsak felzárkózott az Apple Macbook Air termékcsaládjához, de lehet, hogy bőven le is körözte azt. Hiszen míg az új Macbook csak egy sornyi érintőképernyőt kapott, addig az új Asus Zenbook Pro egy teljes kijelzőt! A ScreenPad névre keresztelt újdonság tulajdonképpen egy nagy felbontású extra kijelző a billentyűzet alatt, amelyen szintén tudunk műveleteket végezni.

Ha akarjuk touchpad, ha akarjuk érintőképernyő, amelyen egy rakás alkalmazást futtathatunk, mint például a számológép, a zenelejátszó, gyorsindító gombok de még a Microsoft termékcsalád, mint a Word az Excel és a PowerPoint is használható rajta, ezáltal megkönnyítve a munkát.

Elég menőnek tűnik tehát az újdonság, amelyet minden bizonnyal meg kell szokni, hogy kellőképp kihasználhassuk az extra kijelzőt, de nagyon úgy tűnik, ez lesz a laptopok következő generációjának első példánya.

Tetszetős mi?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: