2018. 06. 06., szerda, 14:12

Június végén újra fényárba borul Pécs - A Fényhangár csapata ezúttal is kiveszi részét a varázslatból

Tavaly nyáron több tízezer látogató előtt, minden várakozást felülmúló sikert aratva mutatkozott be Pécsett a Zsolnay Fényfesztivál. Idén június 30. és július 2. között esténként ismét fényárba borul a belváros, az ország legjobb fényfestő csapatai keltenek életre több mint 10.000 négyzetméternyi vetített felületet, mely európai viszonylatban is kimagasló, varázslatos látványosság. Spanyol légtornászok álomszerű produkciója érkezik a város főterére, a Székesegyház monumentális homlokzatán újra mapping alkotások nemzetközi, pénzdíjazásos versenye várható. Kaposvárt ezúttal is a Fényhangár csapata képviseli a fesztiválon.

Ahogy megszokhattuk, a huszonegyedik századi fényművészet különböző ágai, az utcaművészetek, színház, zene és újcirkusz is megjelenik az eseményen. 

A zenei téren is erős fesztiválon olyan nevek lépnek fel, mint a Punnany Band, a 30Y, a Zagar zenekar, Beck Zoli, de Ghánából, Japánból, Olaszországból is érkeznek előadók.

 

A főtéren is nagyon extra produkciókra számíthatunk

A nyitóesemény mellett a legnagyobb attrakció idén is a nemzetközi 3D mapping verseny lesz a Székesegyháznál, melyért a nemzetközileg is elismert Kiégő Izzók csapata felel. 

 

Kaposvári barátainkat, a Fényhangár csapatát a Barbakánnál és az Esze Tamás utcában találjuk majd meg, ezúttal Koszti Zsuzsó vizuális akrobatával alakítják ki a látványvilág koncepcióját.

 

A Dzsámi a fesztivál ideje alatt

Az összes programot képtelenség lenne bemutatni, ezért csekkoljátok a zsolnayfenyfesztival.hu oldalt, ahol részletes infokat találtak mindenről.

 

Itt találtok egy kis ízelítőt a Fényhangár tavalyi produkciójából

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: