2018. 05. 28., Hétfő, 16:51

Agyonrugdalta kaposvári élettársát - "Azt mondta, csak akkor jön vissza hozzám, ha kap egy kis pálinkát"

Újra beletúrtunk a Somogyi Néplap régi számaiba, ezúttal egy megrázó történet akadt a kezünkbe 1976 márciusából.

Évek óta nem vállalt rendszeres munkát, sorra adogatta el az értékeit: fűrészgépeit, tangóharmonikáit. Az utóbbi időben lakásának berendezéseire is sor került — a gyilkosság napján a televízióját kótyavetyélte el.

Amikor ráakadtam a kocsmában, azt mondta, csak akkor jön vissza hozzám, ha kap egy kis pálinkát. Ezen ne múljon, feleltem, s vevőt kerestem a készülékre.


Az ötvenhét éves Balogh Ferenc kaposvári foglalkozás nélküli szenvedélyes alkoholista. Januárban elvonókúrán volt, nem sok eredménnyel. Volt élettársa, H. Istvánné is esztendők óta a szesz rabságában élt.

— Korábbi élettársam útját kiadtam, hogy H.-néval élhessek. Mindent erre a kapcsolatra tettem föl, nem érdekelt senki más, csak Mária. Számát se tudom, hogy az elmúlt három év alatt hányszor elment tőlem, de kutattam utána, jártam a csehókat, tudtam, valamelyik kapualjban megtalálom. Néha csak hetek múlva került elő, valahol kékre-zöldre verték, gyalázták, csúfolták. Orvosnál is jártam vele, gyógyítsák ki az iszákosságból, ő azonban nem akart megváltozni. Egyetlen ember volt a világon, aki szerette. Én. És én gyilkoltam meg.

Balogh Ferenc tenyerébe temeti arcát, a rendőrtiszttől arról érdeklődik, megvolt-e a temetés.
— Tudni akarok róla mindent most is, hogy már nincs. Nem érdekelt soha, hogy egy korty italért bárkinek odavetette magát. Az emléke tiszta kell maradjon.

Túl kegyeletesek ezek a szavak ahhoz, hogy Balogh Ferenctől hihetők legyenek. A férfi ütötte-verte a részegségtől majdnem mindig magatehetetlen asszonyt, ezt tette a gyilkosság napján is.

Otthon iszogattunk a tv árából, aztán Mária egyszer a földre esett. Kétszer belerúgtam, és ittam tovább a szomszédasszonyommal. Kilenc óra után lefeküdtem, s hajnaltájban vettem észre, hogy Mária még mindig a földön hever. Amikor kihívtam az orvost, az élettársam már halott volt.


A boncolás során kiderült, hogy a negyvenegy éves H. Istvánné halálát a rúgások okozták.
— Nem gondoltam, hogy ez lesz belőle, hiszen máskor is volt már így. Nem akartam meggyilkolni, ugye elhiszik nekem? Elzavarhattam volna százszor is, de én senki mással, csak vele akartam élni.

Balogh Ferenc ügyében a Somogy megyei Rendőrfőkapitányság folytatja a nyomozást.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: