2018. 05. 25., péntek, 11:11

Romokban a Kossuth tér - Óriási károkat okozott a tegnapi vihar

Rendesen megtépázta Kaposvárt a tegnapi vihar, amit mi testközelből be is mutattunk nektek videókkal és képekkel is. Az igazi károk viszont a felhők elvonultával látszottak csak igazán.

Tegnap délután egy havi átlagot meghaladó eső hullott városkánkra egy kis jéggel dúsítva, ráadásul a legtöbbet a belváros kapta belőle. Szemmel láthatóan, már első blikkre is óriási károkat okozott a csapadék, elég csak a Kossuth térre kacsintani.

 

 

Itt keletkezett ugyanis a legnagyobb kár, de az Ady Endre utca sem úszta meg. Tegnap este a város már kivezényelte embereit és megkezdték a romok eltakarítását, és az utcák megtisztítását, ám a megtépázott burkolattal nem nagyon tudtak mit kezdeni. Az utca balesetveszélyesebb részeit lezárták, ám ahol nem jött fel teljesen a burkolat ott is elég nehézkes a közlekedés, a lábunk elé kell nézni, ha nem akarunk orra állni.

 

 

A veszélyesebb területeken soron kívül megkezdték a helyreállításokat, azonban komolyabban csak hétfőn tudnak nekiállni a burkolat kijavításának, ekkor tudják majd meg azt is, hogy mekkora a kár, ami a szakemberek szerint akár több tízmilliós is lehet.

 

 

A víz a jövőben nem okozhat majd ekkora károkat ha megépül a csapadékvízelvezető, viszont addig is nézzünk az orrunk elé a környéken!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: