2018. 05. 20., vasárnap, 15:56

Mi lettünk a legkövérebb emberek Európában!

A lakosság 30%-a túlsúlyos Magyarországon - ez derült ki az OECD 2017-es tanulmányából. A dokumentum szerint Európa legelhízottabb nemzete vagyunk, az Egyesült Államokban, Mexikóban, majd Új-Zélandon a legmagasabb a kövérek aránya.

A legfrissebb felmérések szerint a gyerekek sem mozognak eleget. Európában a serdülőkorúak kétharmada és a 15 év feletti korosztály hatvan százaléka egyáltalán nem él aktív életet, a megkérdezettek több mint fele pedig soha vagy csak ritkán végez bármilyen más típusú fizikai aktivitást, mint például a kerékpározás vagy a táncolás - olvasható a közleményben. Magyarország a világon a negyedik legelhízottabb ország - írta a Népszava.

 

 

A legfrissebb felmérések szerint az európai tizenévesek csaknem harmada túlsúlyos vagy elhízott, tízből hat érintett pedig felnőttként is súlytöbblettel küzd.

A gyermekkori elhízás sokkal veszélyesebb, mert náluk harminc százalékkal nagyobb eséllyel alakul ki magas vérnyomás, 2-es típusú cukorbetegség vagy szív- és érrendszeri megbetegedés, mint azoknál, akik csak felnőttkorban küzdenek plusz kilókkal.

 

 

Ezek a betegségek megelőzhetők a fogantatástól kétéves korig tartó időszakban a megfelelő táplálással, az első 1000 nap táplálása pedig hatással van a szellemi és nyelvi képességek, valamint az immunrendszer fejlődésére is.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: