Melyik az eddigi legjobb Marvel film? Mutatjuk a rangsort!

2018. 04. 27., péntek, 14:05

Melyik az eddigi legjobb Marvel film? Mutatjuk a rangsort!

Ahogy a héten már beszámoltunk róla, Kaposvárra is elérkezett a várva várt Bosszúállók: Végtelen Háború. A film egy 10 éves korszak lezárásának minősül a Marvel moziverzum berkein belül, ezért gondoltuk, hogy lecsekkoljuk melyik alkotásukat tartja a Rotten Tomatoes a legjobbnak.

A romlott paradicsom a világ egyik legnépszerűbb olyan oldala, amelyen filmekkel kapcsolatos kritikákat, információkat és híreket találhatunk. Az oldal rendre felkorbácsolja az indulatokat, ha épp nem úgy minősít egy adott filmet, ahogy a közönség elvárná. Azt viszont hozzá kell tenni, hogy legtöbbször remek kis kritikákat fogalmaznak meg, és a nézőkkel nagyjából egy véleményen vannak, ezért is választottuk az ő rangsorukat, amikor a Marvel alkotásait gondoltuk sorba helyezni. Nézzük is őket:

 

 

18. Thor: A sötét világ (2013)

 

Rotten Tomatoes (későbbiekben RT): 66%

Közönség: 77%

 

Thor második kalandja került az utolsó helyre a maga 66%-val, ami köszönhető a kusza történetnek, és az elég fapadosra sikerült ellenségeknek.

 

 

17. Vasember 2. (2010)

 

RT: 73%

Közönség: 72%

 

Tony Stark második kalandja sem került túl előkelő pozícióba, viszont érdekes, hogy itt szinte tökéletesen megegyezik az oldal és a nézők véleménye. Nekünk amúgy ennél kicsivel jobban tetszett.

 

 

16. Bosszúállók 2 : Ultron kora (2015)

 

RT: 75%

Közönség: 83%

 

A csapat második alkalommal egy olyan gonosz ellen áll össze, akit ő maguk teremtettek. Ultron a képregények lapjain jóval keményebb ellenfél volt a Bosszúállók számára, a filmben viszont elég gyorsan szétkapták a robotot.

 

15. Thor (2011)

 

RT: 77%

Közönség: 76%

 

Az asgardi istenség bemutatkozása sem sikerült túl jóra, ráadásul Natalie Portman alakításáért se voltak oda a rajongók. Később azért javított a villámlás istene.

 

 

14. Amerika Kapitány: Az első bosszúálló (2011)

 

RT: 79%

Közönség: 74%

 

Amerika jelképének megszületése elég finom eredettörténetként sikerült kár, hogy a kapitány legnagyobb ellensége itt sem kapott túl sok lehetőséget a bizonyításra.

 

 

13. Vasember 3. (2013)

 

RT: 80%

Közönség: 78%

 

Mindenki kedvence az utolsó saját filmjében rendesen odatette magát. A kritikusokat és a nézőket is ámulatba ejtette a végső ütközet, mely során több tucatnyi robottal esett neki a rossz fiúknak hősünk. Egyik favoritunk!

 

 

12. Hangya (2015)

 

RT: 82%

Közönség: 86%

 

Nem túl ismert karakter a Marvel univerzumában, a csapat mégis egy teljesen szerethető és vicces filmet dobott össze a legkisebb hősnek!

 

 

11. A galaxis őrzői vol 2. (2017)

 

RT: 83%

Közönség: 88%

 

Az első résszel magasra tették a lécet kedvenc űr kalandoraink, de azért a folytatásban is levettek minket a lábunkról!

 

 

10. Bosszúállók 3 - Végtelen háború (2018)

 

RT: 85%

Közönség: 93%

 

A korszak lezárója, a legnagyobb gonosz megjelenése, óriási összecsapások, dráma, akció, humor. Mégsem volt az RT szerint az eddigi legjobb Marvel alkotás, a közönség viszont odáig volt érte!

 

 

9. Amerika Kapitány: A tél katonája (2014)

 

RT: 89%

Közönség: 92%

 

A Shield és a Hydra közti ellentétek kiteljesednek, hősünk pedig megpróbálja rendbe hozni a dolgokat, amely egyben a Shield végét is jelenti. Nagyon bírtuk a légi csatát!

 

 

8. Doctor Strange (2016)

 

RT: 89%

Közönség: 86%

 

Dokink eredettörténete nagyon szépen vezeti fel a szabad szájú varázsló történetét, aki akár csak Tony Stark, rögtön elnyerte a közönség szívét.

 

 

7. A galaxis őrzői (2014)

 

RT: 91%

Közönség: 92%

 

A csapat összeverbuválása is teljesen random volt, nem is csoda, ha végigröhögte mindenki az egész filmet. Nagyon bírtuk!

 

 

6. Amerika kapitány: Polgárháború (2016)

RT: 91%

Közönség: 89%

 

Szinte a Bosszúállók 2.5-nek nevezhető összecsapás egymásnak ereszti a hősöket, amelynek végeredménye egy végleges szakítás lesz a csapaton belül. Adtuk!

 

 

5. Bosszúállók

 

RT: 92%

Közönség: 91%

 

Nem könnyű összekasírozni 90%-ot az RT-től és a közönségtől is, de a Bosszúállók csapattá formálódásának története elérte ezt, és egészen a legjobb 5 közé repítette őket.

 

 

4. Pókember: Hazatérés (2017)

 

RT: 92%

Közönség: 88%

 

Nagyon kellett már egy normális Pókember reboot, és végre megkaptuk azt a hálószövőt, akit a képregényekbe megismerhettünk. Fiatal, bohókás de kitartó és semmitől nem riad vissza. Ez kellett már mint egy falat kenyér!

 

 

3. Thor: Ragnarok (2017)

 

RT: 92%

Közönség: 87%

 

A villámok istenének kiteljesedése a tavalyi évig váratott magára, amikor egy sorsfordító film során nézhettük végig Asgard pusztulását, a halál istennőjét és Hulk igazi zúzását. Nálunk abszolút favorit!

 

 

2. Vasember (2008)

 

RT: 94%

Közönség: 91%

 

Nem is kell nagyon magyaráznunk, az első valamirevaló szuperhősfilm, amelyben semmi mágia és hihetetlen dolog nem kapott helyet, csak egy tudós, milliárdos és playboy világnézetének átformálódása, amely mindent megváltoztatott a Földön.

 

 

1. Fekete Párduc (2018)

 

RT: 96%

Közönség: 79%

 

A közönség annyira nem vágódott hanyatt tőle, a kritikusok viszont odáig voltak a Fekete Párducért, akinek kalandja a legjobb Marvel film címét érdemelte ki magának.

 

Ez volt tehát a Rotten Tomatoes rangsora, amely a kritikusok értékelése alapján állt össze. Ha a rajongók véleményét nézzük akkor a legújabb Bosszúállók viszi a prímet, amire most egyébként mozijegyet is nyerhettek tőlünk, ha játszotok ITT!

 

Mi a ti sorrendetek?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: