2018. 04. 27., péntek, 15:55

Kaposváron lesz az ország első okosparkja! - Ma rakták le az alapkövet

Elkészül az ország első okos parkja, amely wifivel lesz ellátva, lesznek padok, amelyeknél telefont lehet majd tölteni, az áramot pedig napelemfák által termelt energiával fogják biztosítani. A parkban lesz egy tó, illetve egy szökőkút is.

 

Szita Károly a déli tömb beruházásnak az egyik legfontosabb elemeként említette egy új, 199 férőhelyes fizetős parkoló megépítését. Az amúgy is zsúfolt környék parkolási gondjainak megoldásán túl a város egyik régi törekvését is megvalósítja az új parkolóval, hiszen ingyenes lesz a parkolás a kórházba kezelésre érkezőknek.

 

 

Három épület marad meg a beruházás során, az egyik ilyen a régi kápolna, amelyben a Bábszíntér üzemeltethet majd bábszínházat. Lesz nyári színház és játszótér is a gyermekek számára. Az egykori anyaépület is megújul, itt informatikai inkubátorház fog működni, amelybe kaposvári vállalkozások költöznek majd be. Továbbá ebben az épületben lesz informatikai képzés és megnyílik a város első coworking irodája is. A volt fertőző épülete is megújul, az átépítést követően ez lesz a Kaposvári Polgárok Háza, amelyben a helyi civil szervezetek működhetnek majd, és végezhetik új és korszerű körülmények között munkájukat.

 

 

A Bajcsy-Zsilinszky utcát a Fő utcával egy sétány és egy kétsávos, kétirányú út fogja összekötni, a teljes beruházás 2019 harmadik negyedévében készül el.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: