2018. 04. 05., Csütörtök, 15:50

Corner corner - Öt sláger, amit minden alkalommal le kell játszani egy kaposvári buliban!

Bár találni nálunk nagyobb mulatós és sláger zene rajongókat a környéken, mindig is kíváncsiak voltunk hogyan működik egy profi élőzenés csapat, mi alapján kerülnek be az új zenék a repertoárba és hogy mik a jelenlegi trendek. Csak a Cornerig kellett mennünk hogy enyhítsük kíváncsiságunkat, ahol Horváth Rajmund, a Forever Live Band alapítója avatott be a kulisszatitkokba.

Közel 20 éve működik a zenekar, mi változott ennyi idő alatt?

Amikor elkezdtük a 2000-es évek elején, épp a mulatós jött divatba, Bódi Gusztit, Balázs Palit kellett játszani, aztán később Jolly és Suzy-t és hasonlókat. Mulatóst azóta is mindig be kell szúrni, de körülbelül 2010 óta hódít a retro vonulat is, ami a 80-as évek popzenéiből merítkezik, olyan előadóktól mint Zoltán Erika, Bikini, Beatrice, Hungária, Neoton Família.   

Hogy kerülnek be új számok a felhozatalba?

Ami a rádiókban vagy Youtube-on itthon nagy sláger és hangulatában is illik ezekhez a bulikhoz, azt felvesszük a műsorba. Magunk készítjük az alapot, megtanuljuk a szöveget és már játsszuk is a következő bulin, de jellemzően pár hónapnál nem tart tovább a népszerűségük, jó példa erre tavalyról a Despacito, amit nyáron minden bulin le kellett játszani, aztán télre lecsengett.

Névjegy
<span style="font-size: 15px; background-color: rgb(235, 235, 235);">A Forever Band mindhárom tagja képzett zenész, Rajmund a PTE Zeneművészeti Intézetében tanult mint ütős, itt ismerkedett meg a hegedű szakos Ámmer Viktóriával.</span>&nbsp;1999-ben elindították a Forever Duó-t, Rajmund billentyűs-énekessel és Viktória saxofonos-énekessel, 2017 nyarán csatlakozott a csapathoz Horváth László trombitával, azóta Forever Live Band néven futnak.&nbsp;

Miben különbözik egy falunap és egy vacsoraest?

Gondolom nem nagy meglepetés hogy falun és lagzikban több mulatóst kell játszani, de minden buli más és más. Ami érdekes az az, hogy a fiatalok inkább igénylik manapság a mulatóst és a cigányzenét, az A füredi Anna bálon-t és a Kicsiny falum-at például rendszeresen kérik, míg az idősebbek gyakorlatilag bármire eltáncolnak. Egy vacsoraesten lehetőségünk van jobban kibontakozni, itt nagyobb teret kapnak a minőségibb dalok, mulatóst nem is igen játszunk.

Top 5 sláger, amit mindig le kell játszani?

Bikini - Részegen ki visza majd haza

Beatrice - Azok a boldog szép napok

Hungária -  Csókkirály

Neoton Família - Holnap hajnalig

Magna Cum Laude -  Pálinka dal 

Hol találkozhatnak veletek a rajongók idén?

Több nagyobb rendezvény van ahol visszatérő vendégek vagyunk, ilyen az Igali Fürdő Napok, a Balatonlellei Borhét, a Szennai Hurkafesztivál és ott leszünk az első ízben megrendezésre kerülő F.A.L.U. Fesztiválon is Szilvásszentmártonban.

Na és persze a rendszeres Corner-es estjeink bármelyikén, a legközelebbi épp most szombaton lesz, amikor is a tavaszt köszöntjük!

Ha szeretitek a csapatot, viszont nem szeretnétek lemaradni a fellépéseikről, kövessétek őket Facebook oldalukon

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: