Szombaton Kaposvár is elsötétedik a Föld óráján

2018. 03. 21., Szerda, 11:29

Szombaton Kaposvár is elsötétedik a Föld óráján

​Idén március 24-re tették a WWF által életre hívott Föld órája elnevezésű nemzetközi eseményt, amelyhez idén is csatlakozik Kaposvár.

Tavaly már 2,5 milliárd ember csatlakozott

A Föld órája egy olyan nemzetközi esemény, amely során arra kérik a háztartásokat, a vállalkozásokat és a városokat, hogy egyetlen órára sötétedjenek el, és kapcsolják le a nem létfontosságú lámpáikat és elektromos berendezéseiket, ezzel is felhívva az emberek figyelmét a klímaváltozás elleni teendők fontosságára. A kezdeményezés még 2007-ben indult Ausztráliából, azóta már nemzetközi szintre lépett, és tavaly már 187 ország, 7000 település és közel 2,5 milliárd ember oltotta le a villanyt egy órára.

A Kossuth tér is elsötétül

A világ legnagyobb önkéntes akciójához idén is csatlakozott Kaposvár, így szombaton 20:30-tól sötétbe borul a város főtere, a Városháza, a Székesegyházi Nagyboldogasszony Római Katolikus Templom, a Megyeháza és a Szivárvány Kultúrpalota is. A kezdeményezés mértékét még a helyi lakosok is növelni tudják, ha szombaton este a háztartásokban is leoltják a lámpákat, és így csatlakoznak a Föld órájához. Az esemény hivatalos oldalán egyébként még rengeteg ötletbe futhatunk bele ha átböngésszük posztjaikat, van szó a PET palackok, a nyomtatás és az ösztönzés hatásairól is.

A 74nullanulla már csatlakozott

Természetesen számunkra is fontos bolygónk védelme és jövője, ezért a 74nullanulla csapata is csatlakozik a Föld órája nemzetközi eseményhez, és irodánk, valamint munkatársaink otthonai is sötétbe borulnak erre az egy órácskára.

És ti? Tesztek valamit?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: