2018. 03. 09., péntek, 12:10

Újra lesz saját söre Kaposvárnak!

Már hónapok óta követtük a sörfőzde körüli fejleményeket, így amikor csütörtökön megérkeztek az Erzsébet Sörházhoz a várva várt tartályok, nem haboztunk lenézni a nagy eseményre. Ezzel a lépéssel a kaposvári kézműves sörfőzés új korszaka kezdődött el. 

Talán nem minden olvasónk előtt közkeletű a tény, hogy Kaposvárnak komoly sörfőző történelme van, mely nagy részben Donner János serfőző mesternek köszönhető, aki 1857-ben sörfőzdét alapított és kocsmát nyitott a később róla elnevezett városrész bokrokkal benőtt, homokbuckás-szemétdombos területén. Ezután indult fejlődésnek az addig szinte lakatlan városrész, a többi pedig - mint mondani szokás - már történelem.

Most, 2018-ban, ha nem is történelmi,de sörtörténelmi jelentőségű eseménynek lehetünk tanúi a belvárosban. 

 

 

Az erjesztő tartályok az Erzsébet Sörház hátsó bejáratához érkeztek csütörtök délben, ezeket kellett daruval leemelni, majd a sörfőzdébe juttatni a jelenlévőknek, ami nem bizonyult egyszerű feladatnak. 

A kényes műveletet Karl Ákos, a mecseknádasdi KARL Microbrewery tulajdonosa navigálta, aki tapasztalatával az első lépéseknél is segíti a főzdét.

A helyszín jelenlegi állapotát egy gyerekszobához tudnánk hasonlítani, csakhogy itt a szerteszét heverő Lego-kat csövek, kapcsolók, mérőeszközök és tartályok helyettesítik. 

 

 

Első körben négyféle prémium sörrel lépnének a nagyközönség elé, így számíthatunk lágerre, APA-ra, egy gyümölcsöcs nedűre és talán (mi nagyon reméljük) egy IPA-ra is. A jól bevált sörfajták mellett a kreatív receptek is helyet kapnak idővel az üzemben szezonális, ünnepi kiadások formájában.

A főzde szeretné olyan különleges élményekkel is gazdagítani látogatóit, mint az élmény sörfőzés, így ti is elkészíthetitek majd saját söreiteket, de céges bulikhoz is remek programajánlatokkal szolgálnak a jövőben.

 

Nagy dolog ez a város életében, mi már alig várjuk hogy hosszú évek után újra helyi sörrel nedvesíthessük meg a bajszunkat!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: