2018. 03. 05., hétfő, 08:39

Ehhez azért kell gógyi - Beton villanyoszlopokat pakoltak a garázsudvar közepére

A Cukorgyár köznél található egyik garázsudvarnál a tulajok egy teljes, illetve egy fél beton villanyoszlopot fektettek a garázsaik elé, hogy ezzel megakadályozzák az idegen autók behajtását a területre. A múlt heti időjárásnak köszönhetően a betondarabokat a hó ellepte, figyelmeztetés pedig nincs kihelyezve az akadályokról az út közepén, így nem is kellett sokat várni, hogy megtörténjen a baj.

Márk, aki nem vette észre a lefektetett oszlopokat és felhajtott rájuk, ezt írta az esetről:

 

"A mai hogy jártam rovatunkból:

Páromat vittem orvoshoz a cukorgyár köz melletti rendelőbe. Én úgy döntöttem, hogy nem a szűk utcán állok neki megfordulni a jégen, hanem az 50 méterrel lejjebb, jobbra található kis garázsudvarba hajtok be és ott, biztonságosan megfordulok autónkkal. Meg is kezdtem a manővert, majd egy 90 fokos fordulást követően hatalmas recsegést, csörömpölés hallatszott lentről, és megállt az autó. 

Egy a garázsa portáját takarító idős helyi lakos integetett, hogy állítsam le az autót. Elmondása szerint a képeken látható garázsok tulajai nem szeretik ha a garázsuk előtt, vagy környékén fordulnak meg autóval az emberek, (Mivel szűk az utca, így az emberek többsége mint én is, oda hajt be megfordulni.) ezért úgy döntöttek, hogy egy teljes és egy fél darab beton villanyoszlopot fektetnek a garázs elé.

Természetesen mivel körülbelül fél méter hó esett a betonoszlopokat is elfedte, és a tulajok se nem takarították meg őket, se nem jelölték meg, hogy lássa az ember. 2 helyi lakos és jómagam 25 perces erőfeszítése árán, egy komplett szőnyegszett, 3 darab féltégla és az összes megmaradt ujjunk segítségével sikerült leküsztetni az autót a villanyoszlopról, amire mint kiderült 1,5 méter hosszan felcsúszott a jégen. Az autóban csak kisebb anyagi kár keletkezett, (festék minusz, lökhárító elhajolt valamint behorpadt a fém olajteknő) de ez is csak azért, mert egy idős autóról van szó. Ezúton szeretném megköszönni a jelen lévők segítségét, és üzenném a betonoszlop lefektetőinek hogy legalább egy botot rakjanak le mellé (segítek: függőlegesen) hogy lássák az emberek, mert ha az édesanyátokat viszi a mentő és az akad fent, senki sem fog segíteni ti parasztok!

Köszönöm ha elolvastad, remélem eljut az illetékeshez a kép!"

 

A kép és a kiírás is több kérdést felvet:
Vajon ez a jó megoldás a probléma orvosolására, és a tulajok megtehetik, hogy figyelmeztetés nélkül akadályokat emelnek az udvaron? 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: