#Kisfröccs - Sasa Café

2018. 03. 01., csütörtök, 09:25

#Kisfröccs - Sasa Café

Szeretitek a kiskocsmák hangulatát? Szeretnétek tudni milyen történeteket rejtenek a törzsvendégek által kikoptatott székek? Hogy miféle emlékeket őriznek a falakra aggatott képek és relikviák? Ugorjatok be velem egy kisfröccsre Kaposvár kiskocsmáiba, és sztorizgassunk el mellette kicsit! 

 

A Fő utcai Sasa Café törzsvendég falának legrégebbi névjegye Pali "papáé", aki 86-ban költözött az akkor még Havanna Ételbár néven futó egység szomszédságába. Azóta is minden egyes reggel fél 9-kor megérkezik, leül az ajtó melletti törzshelyére és megissza Unicumját vagy Becherovkáját.

Annak idején erre jártak hajnalban a ruhagyári munkások, a pultos letett egymás mellé tíz-húsz poharat és végigöntötte a szíverősítőket. Nem, nem Unicumot ittak, akkoriban kevesebb italmérő helyen is lehetett kapni - konyakot, rumot, kávét ittak.

- meséli.

 

Pali bá és az ő törzshelye. Since '86.

Van aki csak a becenevén kerül fel a Falra a családi béke megőrzése érdekében és találunk rajta szép számmal beszédes jelzőkkel ellátott törzsvendégeket is - Ati a szerelmes, Kávés "Bravos" Peti, Zoli az átlátszó, Renaultos Béla... 

 

 

A csúcstartó Anita, az egyik ex pultos, akit Sasa négyszer is megtisztelt ezzel a kitüntetéssel, melyek közül az egyik egy elhíresült esetnek állít emléket. Anita egyik itteni törzsvendégét támadta meg egy veszélyes ámokfutó - az esetről mi is hírt adtunk -, de ő hősies ellenállással megfutamította, így érdemelte ki a "The action hero" plakettet 2016. március 2-án.

 

Jól esett a kisfröccs?
Igyatok velem egyet máskor is!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: