2018. 02. 26., hétfő, 10:30

Bemutatta a Samsung az eddigi legdrágább mobilját - Itt az S9!

Vasárnap este végre lerántotta a leplet a Samsung is az új, csúcskategóriás készülékéről, és ugyan már elég sok infó kiszivárgott korábban az S9-ről, bőven tartogattak még újdonságot a dél-koreaiak!

Méltó kihívója lehet az iPhone X-nek az új Samsung mobil, amelybe tényleg belepakoltak mindent, ami a mai okostelefon piacon csak létezik sőt, még annál is többet. Kinézetre szinte teljesen megmaradt az S8-as design, széltől-szélig tartó ívelt kijelző, az ujjlenyomat-olvasó helye viszont átvándorolt a kamera mellől, a hátlap közepére, így a felhasználók igényei meghallgatásra találtak, egyszerűbben el lehet így érni és ezáltal feloldani a telefont.

 

 

Fullos dualkamera, beépített fordító funkcióval

A specifikációkba annyira nem szeretnénk belemászni, legyen elég annyi, hogy a 12 megapixeles hátlapi dualkamera a fényviszonyoktól függetlenül tud gyönyörű képeket készíteni, ráadásul ha lassított felvételt rögzítünk, a telefon a szenzorok segítségével képes érzékelni a mozgást, így a megfelelő helyen lassítja be a képkockákat. Ezen kívül megkapta a Google szótárakban megismert kép alapú fordítást, lehetővé téve így a valós időben történő nyelvek közötti váltást.

 

 

Animoji, asztali számítógép és három lépcsős feloldás

Az iPhone X-ben már megismert új funkciót, az animojikat is megkapta a Samsung, csak itt nem csirke és disznó fejünk lehet, hanem saját arcképünket animálja a program, így bemutatva mondandónkat társainknak. Az S9 animojikat nem csak a Samsungosok, hanem végül is minden partnerünk láthatja a küldés után. A víz és porállóság már alap a mai mobiloknál, így az S9 sem kivétel ez alól, plusz megkapta a DeX rendszer dokkolóját is, amellyel pillanatok alatt rácsatlakoztathatjuk bármilyen monitorra, és úgy használhatjuk, mint egy asztali számítógépet.

 

 

Egér helyett a telefon kijelzőjét használhatjuk touchpadként, a 2K-s képen minden tökéletesen látszik, így univerzális eszközzé avanzsált az S9. Míg az X sok kritikát kapott az arcfelismerős feloldása miatt, a Samsung lehetőséget adott felhasználói számára, hogy melyik, és mennyi biztonsági lezárást kívánnak használni. Lehet akár 3 zár is a telefonon, ha annyira fontosak a rajta tárolt adatok, hogy mindenképp szeretnénk őket tökéletes biztonságban tudni.

 

 

Hello legdrágább Samsung

Az előrendelést február 25-én indítják, a boltokba az első hírek szerint március 16-án kerülnek a modellek. Az S9-es ára 280 ezer forintra rúg, míg a Plus 320 ezernél kezdődik, ám ezek az árak persze csak az alapmodellekre vonatkoznak.

 

Na, ki újít be egy S9-et?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: