2018. 02. 20., kedd, 12:25

Kemény vagy? Akkor itt kajálsz pénteken Kaposváron!

Ha azt mondjuk február 23-a, valószínűleg nem sokan kapjátok fel a fejeteket, de a Chili Világnap hallatán párotoknak biztosan összefut a nyál a szájában. És most nem feleslegesen izgatjuk a gasztronómiátokat, ugyanis pénteken Kaposváron is hódolhattok az év legcsípősebb ünnepének!

Először tegyünk tisztába egy chilis téveszmét!

Az egyik legnépszerűbb chilis étel a chili con carne, amiről itt szó van és arról, hogy se nem mexikói, de még csak nem is Dél-Amerikai. Arról nem is beszélve, hogy eredetileg sem babot, sem kukoricát nem tartalmazott, sőt az amerikai chili főző versenyek kifejezetten tiltják a bab használatát.

 

Az eredeti chilibe nem használnak se babot, se kukoricát

A chili con carne ugyanis egy régi közép-amerikai étel, azok a cowboyok terjesztették el, akik Texasból hajtották a szarvasmarhacsordákat észak felé, és akik naponta készítették az út során. Gondolhatjátok, hogy bab és kukorica nem sűrűn volt náluk, került viszont a bográcsba a marhahús mellett minden ami lőtávba került, így például mókus is.

 

Kipróbálnátok egy eredeti chili con carne-t Kaposváron?

Mókust ugyan nem ígér a tányérotokra a Corner Étterem, autentikus ízeket viszont nagyon is, sőt a chili con carne mellett ezek a tüzes fogások kerülnek terítékre:

 

 

Pénteken tehát papírszájúak hátra, chili rajongók előre, irány a Corner!

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: