2018. 02. 19., Hétfő, 12:23

Aggódsz hazafelé éjszakánként? Hívd a Hazakísérő Telefont!

Egészen egyedi szolgáltatásba futottunk bele a Facebookon, amely hazánkban teljesen új kezdeményezés, külföldön azonban már több helyen is létezik hasonló.

Egy hosszúra nyúlt éjszaka után nem mindig egyszerű a hazaút, és nem csak a túlzott alkoholmennyiség elfogyasztásának okán, hanem amúgy is. A biztonságérzetünk éjszakánként a kihalt utcákon nincs az egekben, és sajnos gyakoriak ilyenkor a zaklatások, bántalmazások is az országban. Most egy új kezdeményezés során, ilyen eshetőségekre ajánl lehetőséget a Hazakísérő Telefon, amely során a tárcsázott szám túloldalán beszélgetnek velünk hazafelé, probléma esetén pedig azonnal riasztják a hatóságokat.

Hogy működik?

Az ötlet Molnár-Csiki Marentől származik, aki 2017 novemberében indította útjára a teljesen önkéntes és ingyenes szolgáltatását, ami a Hazakísérő Telefon nevet viseli. A hölgyet két, normál díjas telefonszámon lehet elérni pénteken és szombaton 23 órától hajnali 4-ig, majd elkéri tőlünk telefonszámunkat, és pontos helyünket valamint a célpontunkat, ahová el szeretnénk jutni.

Ezek után folyamatosan követi utunkat, kérdezősködik merre járunk, segítséget nyújt a tájékozódásban és segít eljutni a lehető legbiztonságosabban úti célunkhoz. Baj esetén, azonnal tudja értesíteni a hatóságokat, hiszen tisztába lesz a pontos helyünkkel és azzal, hogy mikor történt a baj. A beszélgetés természetesen bármiről szólhat, az ételreceptektől a matek dolgozaton keresztül a bolygóállásokig tényleg bármiről beszélgethetünk vele, ezzel is elterelve gondolataink, és növelve biztonságérzetünk.

Bevált módszer

Már több országban is alkalmaznak hasonló szolgáltatásokat, ez a magyar kezdeményezés pedig abban egyedülálló, hogy teljesen önkéntes, és Maren teljesen egyedül csinálja. Két telefonszámon lehet elérni őt, ha nem érezzük magunkat hazafelé biztonságban: +36 30 899 3465 vagy +36 30 664 7981. További információkért pedig felkereshetitek a hivatalos Facebook oldalát ITT.

Mit gondoltok a kezdeményezésről?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: