Kaposvárról indul világhódító útjára ez a zakkant noir kalandjáték

2018. 02. 15., csütörtök, 13:08

Kaposvárról indul világhódító útjára ez a zakkant noir kalandjáték

Az összes jelentős magyar számtech magazin nagy örömmel számolt be a napokban a Wild Gentleman csapat készülő játékáról, melynek projektgazdája az a kaposvári Varga Bálint Bánk, akinek neve mint író lehet ismerős "A Hegy" című képregény kapcsán. Bár a magyar noir rajongó szubkultúra viszonylag erősnek mondható, az mégis hatalmas szó ha valaki játék fejlesztésbe vág bele, pláne ha azt nem a fővárosban teszi...

 

- Gyerekkorom óta szenvedélyem volt a videojátékok világa, mindig szerettem volna fejleszteni, de ez sajnos nem így működik. A magyar indie videojátékos szcéna elég erős, de minden Budapesten történik, így ha nem vagy benne ebben a körforgásban, nincs könnyű dolgod - avat be a játékfejlesztés szakmai hátterébe Bálint.

A Chicken Police-t egy animációs forgatókönyvnek írtam évekkel ezelőtt, ami aztán sokáig a polcon porosodott, amíg be nem kattant, hogy lehetne ebből videójátékot is csinálni. Elkezdtem karaktereket összevágni fotókból, befotózni magunkat korhű ruhákban, szóval gyűltek-gyűltek az anyagok, amiket ismerősök unszolására végül feltöltöttem Facebook-ra.

 

 

Ahogy nyilvánosságot kapott a dolog, elkezdtek komoly számban megjelenni az érdeklődők és támogatók, eléggé ráharaptak.

Nagyon jó érzés amikor azzal keresnek meg vadidegen emberek - szinkronszínészek, grafikusok -, hogy tetszik nekik a játék, ingyen besegítenének a fejlesztésbe.

Egy befektető be is szállt egy komolyabb összeggel, amiből el tudtuk kezdeni a marketing finanszírozását. Persze egy ilyen volumenű történetet közösségi finanszírozás nélkül nem lehet végigvinni, ha csak nincs egy komoly támogató a hátunk mögött, így a jelenlegi cél egy sikeres Kickstarter kampány nyár elején, addig pedig jelen kell lennünk minél több platformon - Facebook, Instagram, Twitter, saját weboldal - és a lehető legtöbb érdeklődőt, támogatót összegyűjteni.

 

 

A játék

A Chicken Police vagy magyarul Csirkekopók története két kakas köré épül, akik Clawville városának sötét ügyeit készülnek felgöngyölíteni. A képregényszerű point & click kalandjáték a negyvenes évekbe kalauzol minket, a füstös kocsmák, rosszarcú gengszterek, sötét sikátorok világába. Az alapsztori szerint Santino "Sonny" Featherland és Marty McChicken a két minden hájjal megkent detektív a rendőrség ragadozási ügyosztályáról indulnának, ha Sonny épp nem lenne kényszerpihenőn túlkapásai miatt, ami persze nem hátráltatja abban, hogy egy újabb mocskos ügybe mártsa a csőrét.

 

Gameplay demo

 

Bálinték nem-lineáris, hanem szabad játékmenetet ígérnek, ami azért lesz nekünk jó, mert így bejárhatjuk Clawville szennyes utcáit, mialatt több mint 70 karakterrel találkozhatunk és bonyolódhatunk beszélgetésbe. A kaland menetét tehát mi magunk is befolyásolhatjuk, miközben feladványokat oldunk meg, bizonyítékokat gyűjtünk, vagy épp rejtett helyszíneket tárunk fel. 

 

 

További infokért látogassátok meg a Chicken Police Facebook vagy weboldalát!

   

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: