2018. 02. 12., Hétfő, 12:55

Lesz itt dislike gomb, csak nem úgy, ahogy mi gondoltuk

Nagyon pörögnek a Facebooknál a srácok, folyamatosan ontják magukból az újításokat, változtatásokat, mi meg csak kapkodhatjuk a fejünket, hogy egyáltalán lépést tudjunk velük tartani. A mostani fejlesztésükre már sokan és régóta vártak, érkezik ugyanis a Dislike gomb, csak nem egészen úgy, ahogy abban reménykedtünk.

Hamarosan mindenki számára elérhetővé válik a publikus Facebook oldalakon a kommentek és hozzászólások leszavazása, amelynek következtében megszabadulhatunk a sértő, vagy oda nem illő hozzászólásoktól egyes posztok alatt. Eddig erre csupán az adminisztrátornak volt lehetősége, törléssel vagy elrejtéssel, amely nem mindig oldotta meg a dolgot, hiszen az ilyen típusú kommentek gazdái, gyakran újraírták gondolataikat, vagy csak még jobban felhúzták magukat a törlés miatt.

Hello Downvote!

Ugyan nem a dislikeot kaptuk, de hasonló az új funkció. Az oldalak tartalmai alatt megjelenő kommenteknél lehet majd alkalmazni, hogy ha számunkra sértő, vagy szerintünk nem odaillő az adott hozzászólás. A downvote szavazatok által eltüntethető a hozzászólás, törlés vagy elrejtés nélkül, sőt az oldal kezelőinek is jelenthetjük ezáltal, hogy a szöveg sértő, félrevezető vagy oda nem illő. A funkció kizárólag az oldalaknál lesz elérhető, személyes profilokon nem tudjuk majd alkalmazni.

Ráncfelvarrást kapnak a csoportok is

A csoportok kezelői számára is könnyebbséget hoz a következő fejlesztés. Létrehoztak egy olyan új eszközt, melynek segítségével egy helyen láthatják majd a csoportok kezelői a jelentkezéseket, statisztikákat és minden, a csoportokkal kapcsolatos dolgot. A hírfolyamok kezelése is könnyebbé válik, 10 bejegyzést lehet majd rögzíteni felülre, amelyek a kezelők szerint fontosak, és nem akarják, hogy a többi bejegyzés miatt a tagok átfussanak felette.

Szabályozunk és színezünk!

Egyes csoportokban, komoly szabályokat hoznak az adminisztrátorok, hogy a tagok valóban azokkal a tartalmakkal találkozzanak, amelyek miatt csatlakoztak. Ezeket a szabályokat mostantól sokkal látványosabban lehet egy új funkció segítségével az érdeklődők tudomására adni, ami nagy segítség a későbbi konfrontációk elkerülésének érdekében. Ráncfelvarrták az arculatot is, minden csoport kiválaszthatja milyen színben szeretne megjelenni felhasználói előtt, valamint a borítóképek is hangsúlyosabb megjelenést kapnak.

Melyik funkciót várjátok a leginkább?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: