2018. 02. 05., Hétfő, 09:35

Ma van a Nutella nemzetközi világnapja!

2007 óta ünnepeljük mindenki kedvenc mogyorókrémjét február 5-én, amióta Sara Rosso, egy Olaszországban élő amerikai blogger kitalálta hogy ezen a napon adózzunk ennek a csodás édességnek. Hogy miért találta ki? A válasz egyszerű: mert imádja, akárcsak ti!

Sara egyébként 2015-ben adta át a szervezés jogát Nutelláéknak, ami lehetőve tette, hogy még nagyobb buli legyen ez a nap, még saját weboldala is van, a nutelladay.com.

Tudtad?

A Nutella eredetileg egy okos válasz volt egy nehéz problémára: a második világháborút követő kakaóhiányra. Pietro Ferrero, egy piemonti olasz cukrász, édes, kenhető krémet készített mogyoróból, cukorból és egy kevéske - akkoriban igen ritka - kakaóból. A masszát cipó alakúra formázta - ezt lehetett később felszeletelni és kenyérszeletekre helyezni. A finomságot 'Giandujot' névre keresztelte, a kor híres karneváli karaktere után. A Ferrero vállalatot hivatalosan 1946. május 14-én alapították.

Hogyan ünnepeld a Nutella napot?

Fogós kérdés, mondhatnánk viccesen, hiszen egyértelműnek tűnik, hogy veszel egy üveggel és szépen elnyalogatod, vagy kenyérre kened. Pedig számtalan ötletesebbnél ötletesebb receptbe futhattok bele, ha beírjátok a keresőbe a "Nutellás receptek" keresőszavakat, vagy ha a mai ünnepnek szentelt #worldnutelladay hashtag-eket használjátok.

Ha megtartjátok ezt a szép ünnepet, fotózzátok is le nekünk és küldjétek el kommentben! 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: