2018. 02. 02., péntek, 11:07

Pizzát reggelire? Egészségesebb mint amivel a legtöbben kezdik a napot!

Nem tévedhetünk túl nagyot, ha egy körültekintő kutatás elvégzése nélkül kijelentjük, hogy az emberek többsége nem reggelizik pizzát, vagy legalábbis sokkal kevesebben tolnak be egy-egy szeletet ebből a népszerű finomságból reggelente, mint ahányan a gabonapehelyre repülnek rá.

Ugyan mi se vagyunk szentek, van hogy egy átbulizott éjszaka után rávetjük magunkat a maradék pizzára, de hétköznapokon azért nem túl elterjedt szokás pizzát reggelizni. A Daily Meal most megkérdezett egy dietetikust, jelesül Chelsey Amert, hogy mi lenne akkor, ha mégis a kerek finomságot választanánk reggelire, aki érdekes választ adott.


Ezzel a szelettel ellennénk reggelente. Sajt, zöldség, szalámi, minden ami kell!

Chelsey elmondása szerint ugyanis, egy szelet pizza elfogyasztása reggeliként sokkal egészségesebb, mint egy tál gabonapehely tejjel. Ennek oka, hogy a két étel közel azonos mennyiségű kalóriát tartalmaz, hála a gabonapelyhek eltúlzott cukortartalmának, ugyanakkor egy pizza szelet több fehérjével büszkélkedhet, amelynek köszönhetően tovább marad meg a jóllakottság érzése, ráadásul a szénhidrát, talán némi zöldség feltét, plusz a sajt jócskán egészségesebbé teszi pizzánkat, mint a leggyakrabban vásárolt gabonapelyhek bármelyike.

 

A legnépszerűbb reggeli pelyhek nem tűnnek túl jó választásnak.

Persze nem azt mondjuk, hogy a pizza mostantól a reggelik császára, és nem is azt, hogy egy egészet kellene betolni első étkezésként, csupán az derült ki, hogy egy szelet pizzával sokkal jobban járunk, mintha félkómásan egy tál gabonapehely fölé görnyedünk.

 

Na de honnét szerzünk egy szelet pizzát reggel?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: