2018. 01. 25., csütörtök, 14:35

A nagy kaposvári HAMBI TESZT #2 - Mutatjuk melyik a legjobb a városban!

A legjobb kaposvári hamburger megtalálására indított küldetésünk második részét olvashatjátok most, melynek végén az is kiderül, hol kapni a legjobb burgereket értékelésünk szerint. Ha nem olvastátok az első részt, ITT megtehetitek!

Hogy még véletlenül se vádolhassatok bennünket részrehajlással, hirdetést adtunk fel, melyben rátermett kaposvári ételtesztelőket kerestünk. Egy kisebb postaláda meg is telt volna a sok jelentkezéssel, de végül sikerült kiválasztanunk 3 fiatal és kellőképp motivált gasztro nindzsát, akik végigfalták velünk ezt az ízekben, élményekben és kalóriában gazdag túrát.

A szempontokat megtaláljátok az első részben, most lássuk hogy szerepelt a fennmaradó 5 burgeres!

 

Kis Florida 

Sajtos - 550 Ft, 280 gramm

Laura

A helyre belépve úgy éreztem magam, mintha egy másik dimenzióba kerültem volna. A falon csaknem végtelen mennyiségű kreatív kép, díszes tükör, különféle dekorációk. Florida-hűen pedig ismét egy lenyűgöző akváriummal találkozhattunk. (A saját szobámat is ilyenre szeretném megcsinálni.) A burger esztétikájára egy erős hatost adnék, mert amikor félbevágtuk, láttam, hogy a buci tésztája nagyjából kétszer akkora mennyiség volt, mint a belevalók, ezáltal pedig nagyrészt azt éreztem a leginkább benne. A hús nekem annyira nem ízlett, de ha szeretnétek több, mint 70 féle burger közül válogatni, egy rettentően aranyos hölggyel találkozni, vagy egy kicsit félrehúzódni a nagyvilágból és utánozhatatlan fűszeres krumplit enni (kaptunk ajándékba), ezt a helyet nektek találták ki.

Íz: 10/6  Esztétika: 10/6 Mennyiség: 10/6

 

Bendegúz

Tudom, hogy a helyet nem vesszük figyelembe, de nagyon cukiiiii, full családias meg minden. Na de a lényeg: részrehajló leszek, nagyon imádom a helyet. Hamburger eléggé extra. Minden full jó volt,csak ajánlani tudom. Igaz nem vetekszik se az Erzsébet se a Kiss-villa- val, de igaz nem is az a kategória. Tökéletes mainstream hambi.

Íz: 10/8  Esztétika: 10/8.5  Mennyiség: 10/6

 

Dorottya

Egyértelműen a legcsábosabb hely, ahol jártunk. A falak tele kézzel készített(nek tűnő) díszekkel, ami szinte mesebeli hangulatot ad a helynek. Ezen már csak az ott dolgozó hölgy kedvessege dobott és tette még barátságosabbá. A zsemle-minden más arány bevallom nem itt volt a legjobb. Húspogácsa, pont mint a Floridában, meglepően apró. “Meglepő módon” kísértetiesen hasonlított az íze a floridai hamburgeréhez, de mégis egy kicsit finomabbnak tűnt. Plusz hála istennek ennek az állaga jó volt, de továbbra is hiányolom az ízeket.

Íz: 10/6  Esztétika: 10/6  Mennyiség: 10/6

 

Ifj. Gourmet Gizella (74nullanulla)

A Florida mellett a másik kaposvári őskövület ez a barátságos kis hely a Kisfaludy utcában. Sajtos hambi 550-ért, ettől nem kell nagy csodát várni, arra voltam a legkíváncsibb, hogy különbözik-e a testvér burgertől. Súlyra mindenképp, hiszen 30 grammal többet nyom, én ezt a némileg sűrűbb tésztájú bucinak tulajdonítom. Ami ezen kívül még a kistesó felé billenti a mérleget, az az ár, na meg hogy elnyerte nálam a legkedvesebb hely kitüntetést.

Íz: 10/6  Esztétika: 10/6  Mennyiség: 10/6

 

 

Adri Hambi-Bár

Sajtos - 850 Ft,  313 gramm

Laura

Barátságos kis hely, a buci személy szerint nekem nagyon ízlett. A hússal sem volt semmi bajom, hiszen finom volt. A sajt erősen megjelent az ízvilágában, így végre éreztem, hogy sajtburgert eszek. Viszont valamiért kevésbé éreztem laktatónak, mint a többi hambit, mert itt talán nem volt annyira tömény a hús. Mindenestre suli vagy munka után mindenképpen érdemes beugrani ide. 

Íz: 10/7  Esztétika: 10/9  Mennyiség: 10/7

 

Bendegúz

Hely maga cuki, de a hamburger nem igazán jött át. Az tetszett, hogy a sajt nem csak úgy simán rajta volt, hanem reszelt sajtot használtak. Ezen kívül nem tudnék szélsőségeket kiemelni. Összegzésként egy sima mainstream hambi volt.

Íz: 10/6  Esztétika: 10/7  Mennyiség: 10/7

Dorottya

Mint ahogy azt már a neve is elárulja, olyan mint egy iskolai büfé. Maga a hely kicsi, látszik rajta, hogy még viszonylag új, de aranyos. A kiszolgálás gyors, sokat segít rajta a mikró, ami a hamburger nagy részének elkészítéséhez hozzájárult. Pozitívum, hogy nagy volt, negatívum viszont az összecsapott kinézet. Az igazságot megvallva, ha nem lennének jegyzeteim teljesen el lennék most veszve, mert semmi nyomot nem hagyott bennem. Erősen átlagos volt. Legtöbb ízét a mustártól kapta, buci egészen jó volt.. a többi részére az összes leírásom: “meh.” Remélem ez ad valamennyi képet róla.

Íz: 10/6.5  Esztétika: 10/6  Mennyiség:10/7

 

Ifj. Gourmet Gizella (74nullanulla)

Ez a Honvéd utcai hely hagyta bennem a legkevesebb emléket a teszt folyamán, amiben szerepet játszott a teljesen átlagos hamburger. Tudjátok: bolti zsemle, fagyasztott hús, zöldségek, kecsap, mustár és valami olcsóbb sajt. A füzetbe mindössze annyit jegyeztem fel, hogy kissé édes, pirítatlan buci, jellegtelen összhatás. Hasonló burgerrel azért találkoztunk már, de nem 850 Ft-ért... 

Íz: 10/5  Esztétika: 10/6  Mennyiség:10/7

 

Texas Burger

Classic burger - 1120 Ft,  347 gramm

Laura

A hely hangulata nagyban hozzájárul a tényhez, miszerint rettentően szeretek ide járni. Retro zenék, fantasztikus tükör a mellékhelyiségben, valamint Amerika Kapitány ahogyan evés közben engem bámul. (meg persze a kaja és a texas szósz!) Maga a tálalás rendezett, a burger is jól néz ki. A hús az ízének az alapja, hiszen azt igencsak erősen lehet benne érezni. Ezt viszont kiegészíti az édes buci és a mustáros szósz az alján, ami által egy erős 8 pontot tudok adni.

Íz: 10/8  Esztétika: 10/9  Mennyiség: 10/8

 

Bendegúz

Kaposvári Amerika, de a hely nem volt pontozás tárgya. Külön kiemelendő itt is, hogy nem sima húspogácsát használnak, hanem amit ők készítenek. Buci meg volt pirítva, ami nálam extra pont és ha jól vettem ki, akkor a sajt a húsba volt téve, ami azért kilóg a többi helytől, pozitív értelemben. Lényeg: ajánlani tudom, nem fog csalódást okozni.

Íz: 10/9  Esztétika: 10/9  Mennyiség: 10/8

 

Dorottya

Jellegzetes kinézete és hangulata sok embert becsalogat, nem hiába. Retro amerikai zenék, képregény részletek az asztalokon, régi rendszámtáblák és egyéb aranyos apróságok fogadnak. A buci állaga és íze is tetszett és meg is pirították. A szósz külön dícséretet érdemel (főleg, ha a különleges Texas szószukról van szó). Zöldségek a legtöbb helyhez képest sokkal jobbak, frissnek és nem csak "beledobáltnak" tűntek. Maga a hamburger elképesztően laktató, a mellé járó sültkrumpli csak dob még egyet ezen.

Íz: 10/8.5  Esztétika: 10/7.5  Mennyiség: 10/8

 

Ifj. Gourmet Gizella (74nullanulla)

Ahogy már én is és a többiek is leírták, kisebbfajta tér-idő ugrásban lehet részünk ha betérünk a Texasba, vitán felül a legamerikaibb burgerező a városban. A Classic burgerüket rendeltük, melyet összetevők alapján csak a cheddar sajt különböztet meg a kategória többi indulójától, mégis magasabb ligában játszik. Már esztétikailag is egy minőségibb burger látszatát kelti, az egyedüli kételyt a buci átlagos kinézete ébresztette bennem, mely kóstolás után azonnal eloszlott - a legjobb bolti buciba haraptam a teszt során. Dominanciában ezt követi a méretes húspogácsa, melyet úgy kell érteni, hogy nem csak átmérőjében, hanem vastagságra is át kell harapni - Véégre! -, és már jön is a hús enyhén füstös íze, amit annyira szeretek. Ezt a patent buci-hús kombót tökéletesen kiegészíti a saját speckó szószuk, melyben - és ismét csak Véégre! - nem csak a kecsap vagy mustár íz viszi a prímet. Ha valamibe bele akarnék kötni, azt mondanám elférne még itt több cheddar, de összességében ez egy jól összerakott, korrekt burger, korrekt áron.

Íz: 10/8  Esztétika: 10/8  Mennyiség: 10/8

 

Kiss-Villa Curpad Vendéglő

Jucy Lucy - 1990 Ft, 748 gramm

Laura

Egy igazán elegáns étterem, ahol már ránézésre tudod, hogy ez a hambi nagyon extra lesz. Az íze véleményem szerint az Erzsébet Sörház burgerével versenyzik. A hús és a buci a többiek szerint egy picit túl volt pirítva, de szerintem pont eltalálták. Annak ellenére, hogy darabokban ettem, kifogástalan volt minden. A hozzá járó ropogós sültkrumplit pedig ha egyszer elkezded enni, nem bírod abbahagyni.

Íz: 10/10  Esztétika: 10/10  Mennyiség: 10/10

 

Bendegúz

A hozzáadott krumpli szerintem itt jobb volt, de az Erzsébet háziszósza jobban bejött. A buci meg volt pirítva, ami külön plusz pont. És külön bejön, ahol látom, hogy maguk csinálják a húspogácsát. Meg volt pakolva mindennel IS. Igazából ha akarnék se tudnék rá rosszat mondani. Nagyon rendben van, nagyon finom volt és az egész extra. Tényleg! EGYÉTEK!  

Íz: 10/9  Esztétika: 10/10  Mennyiség: 10/10

 

Dorottya

Mikor először beléptem nem volt túl sok reményem a helyben. A terem rajtunk kívül teljesen üres, a bent lévő báron kívül más nem adott neki semmi hangulatot. Erre még rádobott egy lapáttal a pincérnő komora és szótlansága. A fordulatot a hamburger okozta, ami az egyetlen hamburger volt, amire mindkét szempont lapján 10est adtam. Óriási volt, ha csak nincs elképesztő bendőd, ezt nem fogod tudni egyedül befejezni. Metszete nagyon szép, majdnem az egyetlen hamburger, aminek a felét nem a buci tette ki. Ezen kívül a hozzá adott sültkrumpli nem csak finom volt, de a tálalása is nagyon aranyos volt. A hamburgernél a többiek megjegyezték, hogy szerintük kissé túl pirított, de engem egyáltalán nem zavart/tűnt fel. Ezen kívül ennek volt a legjobb szósza (főleg, hogy soknak nem is volt), a zöldségeken lehetett érezni, hogy frissek voltak.

Íz: 10/10  Esztétika: 10/10  Mennyiség: 10/10

 

Ifj. Gourmet Gizella (74nullanulla)

Tesztünk második nagyvadja az Erzsébet Sörház mellett, melyet bevallom a legjobban vártam, mivel ezidáig csak hallomásból ismertem őket. A kissé rideg, behatárolhatatlan koncepciót követő belső tér engem nem nyert meg, de hát nem is erről áradoztak az ide járó ismerősök. Nem így a burger méretét illetően, melyre tényleg illik a gigantikus jelző - 748 gramm OMG -, amihez ha hozzávesszük a sültkrumpli és saláta mennyiséget, burgerfaló legyen a talpán aki elfogyasztja. Kezdjük a helyben készült bucival, melyet egy kicsit túlsütöttek, talán látszik is a kelleténél sötétebb árnyalat, amit én az ízében is felfedeztem. A marhahús pogácsa első ránézésre kicsinek tűnik, de ez csak a masszív mennyiségű egyéb hozzávalók - zöldségek, pirított hagyma! -miatt van így. Állaga valóban médium, omlóssága tökéletes, és megaszaftos hatást eredményez a Jucy Lucy kivitel (húsba sütött sajt). Külön figyelmet érdemel a ropogósra sült krumpli, melyet egy nagyon speckó édes-savanyú-csípős szószba lehet mártogatni. A coleslaw saláta is egész jó, ha annyival édesebb lett volna mint amennyire savanyú a kiszolgálás, tökéletesnek mondanám. Ide még visszatérünk!

Íz: 10/9  Esztétika: 10/9  Mennyiség: 10/10

 

Vasút Büfé

Alap burger + sajt - 690 Ft, 330 gramm

Laura

A szimpatikus személyzet által felszolgált burger úgy nézett ki mint egy szabályos mekis hambi a képeken. Mielőtt elkezdeném az ízét elemezni, hozzátenném, hogy elfogyott nekik a szokásos barna bucijuk (mákkal megszórva), helyette pedig a tartalékból ehettünk, ami sajnos nem a legfinomabbak közé tartozott. Nemrég nyitottak, de ahhoz képest már van egy jó választékuk a mozdonyokról elnevezett hamburgerekből, a jövőben pedig hamburgerevő versenyt is terveznek. Ha nem szeretnénk már otthon fáradtan összedobni valamit egy hosszú vonatútról megérkezve, akkor tökéletes választás ide beugrani. Bevallom, a jövőben tervezek még itt enni, főleg a barna mákos buci és a főzéstudományom elsajátításának hiánya miatt.

Íz: 10/5.5  Esztétika: 10/7  Mennyiség: 10/7

 

Bendegúz

A buci ropogós vol, külsőre és belsőre is korrekt. A hambi eléggé bejött, kár hogy csak a vésztartalék volt, de ha a rendes van, ami az állítások szerint meg van hintve egy kevés mákkal, akkor ez a hambi biztosan kimagaslik a kategóriájából.  

Íz: 10/8  Esztétika: 10/8  Mennyiség: 10/7

 

Dorottya

Kezdő hely, de a tulajdonosok nagyon kedvesek, rengeteg álmuk/elképzelésük van a hely jövőjével kapcsolatban, de egyelőre még csak tanulnak. Sajnos mire odaértünk kifogytak a "rendes" bucijaikból, mi a “vésztartalékot” kaptuk. Erősen emlékeztetett egy jobb fajta sulis szendvicsre, de be kell vallanom, hogy erre legalább emlékszem, mert különbözött a többitől. Meglepetésként ért, hogy figyeltek olyan apróságokra, mint például a buci megpirítása. Ezenkívül a szósz nagyon érdekes ízt adott neki, de sajnos ezen kívül nem sok érdekesség mondható el róla. Ennek ellenére, (ha lehet személyes megjegyzésem) az emberek izgatottságát alapul véve, szerintem van még sok lehetőség ebben a helyben.

Íz: 10/6  Esztétika: 10/5.5  Mennyiség: 10/7

 

Ifj. Gourmet Gizella

A város újonca a Vasút Büfé, de már sokan felfigyeltek rájuk aktív közösségi médiás jelenlétük és extra burgereik okán, mi is kíváncsian vártuk az első találkozást. Az alap burgerüket kértük, mely olyan szabályosan komponált, akárcsak egy stock fotó. Ilyen bolti bucival nem futottunk össze a teszt során, az édes íz elmarad, viszont kellően szezámmagos és meglepetésünkre nem felejtették el megpirítani. Az egyéb belevalók hozzák az árhoz elvárható szintet, amit kiemelnék az a majonéz dominancia, melyet különösen szeretek. Kicsit keserédes szájízzel álltam fel az asztaltól, mert a facebook oldalukon látható milyen extra burgereket gyártanak, sajnos mi ezekből kimaradtunk és a pontozás sem tükrözi ily módon a valódi értéket, így ide még mindenképp visszatérünk!

Íz: 10/6  Esztétika: 10/7  Mennyiség: 10/7

 

Most pedig jöjjön a ranglista!

Street food kategória

1. Torkos Gyorsbüfé - 99,5 pont

2. Texas Burger - 99 pont

3. Kapos Street Food - 92 pont

4. Vasút Büfé - 81 pont

5. Adri Hambi Bár - 80,5

6. Kis Florida - 76,5 pont

7. Florida Burger City  - 63 pont

8. Teleki Burger - 53 pont

 

Kézműves kategória

1. Kiss-Villa Curpad 117 pont 

2. Erzsébet Sörház - 107,5 pont

 

Összegzés

A pontszámok egybevetése után láthatjátok, hogy street food kategóriában az első hely hajszálon múlott, a Torkos jobbról előzte a Texas-t, de itt már tényleg mindenki maga döntse el, hogy melyiket választja - pár száz forinttal olcsóbban beül/rendel a Torkosból, vagy izgalmasabb, komfortosabb környezetben fogyaszt a Texasban. A dobogó harmadik fokára a Kapos Street Food állhatott fel, őket egy nagyobb szakadék után követik a többiek. 

Úgy tűnik az újonnan nyitó helyek közül sok felismerte, hogy nem elég ugyanolyan burgert összerakni, amit bárki otthon is percek alatt elkészít félkész alapanyagokból. Az olcsóbb árfekvés mellett is érdemes olyan apróságokra odafigyelni, minthogy meg legyen pirítva a zsemle, vagy hogy legyen egy saját szósz a "jól bevált" kecsap-mustár kombó helyett, mert ezeket a dolgokat velünk együtt értékelik a vendégek, ahogy egy-egy mosolyt is...

Öröm, hogy a kézműves burgerekre is egyre nagyobb az igény a városban és láthatjátok, hogy már két helyen is elérhetőek, de bízunk benne hogy továbbiak is követik majd őket.

 

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: