2018. 01. 18., csütörtök, 14:58

A kórház felé félúton, mentőben született tegnap este egy kisbaba

A mentőegység vezetője 10 éve dolgozik a mentőknél, de a tegnap esti volt az első szüléslevezetése. A várandós hölgy ugyan általános állapotban volt mikor kiértek hozzá, ám a kórház felé félúton elindult a szülés. 

Vérző, görcsölő kismamához riasztották egy somogyi település mentőit egy közeli faluba szerda este. A második gyermekével várandós nőt általános állapotban találták, ezért elindultak vele a kórházba.

 

Jaj, jaj, jön a baba!

– kiáltott fel a fiatal anya a barcsi esetkocsiban, miközben a szigetvári szülészet felé siettek vele. És valóban, a kicsi nem várt, félúton a mentőben komplikációk nélkül világra jött. A mentőegység vezetője, Molnár Gábor mentőtiszt szerint minden rendben zajlott.

 

 

Bár Szófia 30 hétre született, teljesen egészséges. Édesanya és a kislánya is jól van, a mentők a közeli kórházba szállították őket. A mentőegység vezetője elárulta, bár 10 éve a mentőknél dolgozik, ez volt az első szüléslevezetése. Bajtársaira nagyon büszke, azt mondja, nélkülük sokkal nehezebb lett volna a dolga.

Egy nehéz napot tudnak maguk mögött a barcsi mentők, akik egy szomorúan induló szolgálat végén – egy sikertelen újraélesztést követően segítették világra a kislányt, Szófiát. A babának és édesanyjának is jó egészséget és boldog életet kívánunk!

– írja közleményében az Országos Mentőszolgálat. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: