Minden év január 4-én ünnepeljük a világ egyik legkedveltebb ételének, a spagettinek a világnapját. A jeles nap alkalmából akciót hirdetett a Trattoria la Prima, egész csütörtökön féláron adják az összes kínálatukban szereplő spagettit.
Arra az esetre, ha otthon ünnepelnétek ezt a napot, pár tanács a tökéletes spagettihez
Mi más is dukálna ezen a különleges napon vacsorára, mint egy jóféle spagetti? Mielőtt belekezdenétek a víz rottyantásába és falhoz csapkodnátok a tésztát, itt van pár jó tanács a tésztafőzéssel kapcsolatban. Tudva illendő, az olaszoknál kőbe vésett szabályok vonatkoznak a tészta elkészítésére, amiket nem ártana nekünk is alkalmaznunk a tökéletes állag elérése érdekében.
- Tartsd be a zacskón feltűntetett főzési időt, így érhető el az al dente, azaz fogkemény állag!
- Rengeteg sós vízben főzd!
- Kizárólag lobogó forró vízbe dobd a tésztát!
- Leszűrés után rögtön használd fel!
Tilos:
- Összetörni a spagettit
- A főzővíz olajozása (rossz irányba befolyásolja az állagot)
- A tészta hideg vízzel való öblítése
Gordon Ramsey szerint így készül a tökéletes spagetti:
Ha nincs kedvetek a fazék mellett álldogálni,
de fogyasztanátok egy jó spagettit, irány a "Trati", ahol csütörtökön minden spagettit féláron rendelhettek az étteremben:
Egy kis adalék, hogy februártól az eddigi tésztakedvencek mellett a spagetti és a penne is háziag készül a Trattiban.
Jó étvágyat!