2017. 12. 02., szombat, 14:37

Több mint 1500 cuki pandával megnyílt Kaposhomokon az ország legnagyobb pandamúzeuma!

Pandarajongók figyelem, figyelem! Ma délelőtt több mint 1500 pandával megnyílt Kaposvár közelében az ország legnagyobb pandamúzeuma.

Rákóczi Dóra kaposhomoki gyűjtő, közel harminc éve vadászik minden olyan tárgyra, ami pandát ábrázol vagy pandás illusztrációval van ellátva. A gyűjtögetést még édesanyja kezdte el, amit Dóra szenvedélyesen űzött tovább. Napjainkra a több mint 2500 db-os kollekció kinőtte a családi ház tárolóit, szobáit és padlását, így új helyre volt szüksége a mackóknak.

Dóra több mint 2500 pandát gyűjtött az évek alatt

Kaposhomok Község Önkormányzata, díjazva a kitartó helyi munka eredményét, a Kaposhomoki Teleház és Könyvtár épületének helyiségeiben alakított ki méltó és kulturált helyet a tárlatnak, aminek jelmondata nem véletlenül lett "Minden, ami panda!".

 

A Kaposhomoki Teleház és Könyvtár épületében kapott helyet a múzeum

A mai napon, 2017.12.02-án ünnepélyes keretek között, megnyitotta kapuit a Kaposhomoki Pandamúzeum. A jelenleg megtekinthető több, mint 1500 darab plüss, műanyag, rajzolt panda és pandákkal illusztrált eszköz, mától minden nap előzetes bejelentkezés alapján várja az érdeklődőket.

A gyerekek játékos feladatokat oldhatnak meg

Az idelátogató gyerekek és szülők, többek között játékos feladatokat oldhatnak meg és óriáspandával is fényképezkedhetnek. A fekete-fehér mackók gyarapodása nem áll meg. Az idelátogatók személyesen, míg a Magyarország távolabbi pontjain vagy épp külföldön élők postán juttathatják el a helyszínre játékaikat, használati tárgyaikat. Minden felajánlás értékes tagja lesz az összeállításnak, amit egy válaszlevélben küldött képeslappal is bizonyíthat a felajánló.

 

Több mint 1500 panda várja a látogatókat

 

A múzeumban várnak szeretettel minden érdeklődőt, óvodás vagy iskolai csoportokat egyaránt!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: