2017. 11. 23., Csütörtök, 17:13

Futurisztikus lebegő biztonsági kamerát dobtak piacra

​Lehet, hogy csak a mostanában egyre veretesebb Star Wars őrület miatt, de nekünk kapásból a Halálcsillag ugrott be, mikor megláttuk a biztonsági kamerák legújabbikát, a Moont.

A 1-Ring nevezetű csapat fejlesztette ki a beltéri biztonsági kamerák legújabb generációjának is nevezett Moont, ami egy olyan okoskamera, amely Full HD-ben rögzít, 360 fokos szögben képes forogni és ráadásul mindezt úgy teszi, hogy közben lebeg!

Az eszköz beépített mikrofonjának köszönhetően mindig arra fordul, ahonnan a hangot észlelte, így rögzítve a fontos pillanatokat. A Moon egy rakás kütyüvel fel lett még ruházva, kapott Bluetooth és infravörös portot, tudja mérni a hőmérsékletet, a páratartalmat, a fényt és a szén-dioxid szintet is. A kamera 12 órányi HD adást képes rögzíteni, de a tárhely bővíthető további 128 gigával. A beépített akkumulátorának köszönhetően 5 órán át képes egyhuzamban működni, ezt követően USB-n keresztül tudjuk tölteni.

A készüléket természetesen okostelefonon keresztül lehet irányítani, ahol van lehetőségünk ráprogramozni lakásunk további okos kütyüit, legyen szó tévéről, légkondiról vagy a hűtőnkről. Az Indiegogo kampány során a csapat 45 ezer dollárnyi támogatást szeretett volna, ezt már ötször teljesítették is,  hiszen már több mint 200 ezer dollár jött össze. A rendeléseket már le lehet adni, az eszköz kb. 86 ezer forintba kerül, de a gyártó weboldalán jóval kevesebbért, 45 ezer forintért is hozzá juthatunk.

Ugyan az 5 órás üzemidőt és a 12 órányi képrögzítést mi keveselljük, de azért elég menő dísze lehet lakásunknak a lebegő kamera nem?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: