2017. 11. 14., kedd, 15:56

Olvasói levél - Értelmetlen elsőbbségadás az új Kaposi Mór utcai kereszteződésben?

A nemrég elkészült Kaposi Mór utcai kereszteződésben fennálló problémával kapcsolatban írt egy olvasónk.

"Rossz irányban megváltozott közlekedési rendre (konkrétan veszélyre) szeretném felhívni az illetékesek figyelmét, elsősorban a logikus gondolkodásra, józan paraszti észre?!
Elkészült a Kaposi Mór utca, Biczó Ferenc utca és Bajcsy-Zs. utca kereszteződése, újdonságként a régi kórházi utcarész forgalom előtti megnyitásával.

 

A problémás kereszteződés

Sajnos a tisztelt illetékesek a kereszteződésben elvették a Kaposi M. - Biczó F. utca elsőbbségét, holott korábban a Nővérszállótól induló, forgalomba becsatlakozók adtak elsőbbséget előbb említett utcán közlekedőknek. Most egy irracionális döntésnek köszönhetően megfordult az elsőbbségadás, teljesen értelmetlenül, hiszen a Bajcsy-Zs. utcán a Tallián Gy. utcára kihajtva (egyel korábbi sarok) elsőbbséget kell adniuk a vezetőknek.

 

A Bajcsy és a Tallián kereszteződése

Nagyobb problémának látom, hogy semmilyen veszélyt jelző tábla, forgalmi rend változás jelzések nem hívják fel a közlekedők figyelmét. Autóval, de inkább gyalogosan sokat járunk ezen az útvonalon -

véleményem szerint eddig csak a szerencsének köszönhető, hogy nem volt még baleset, félve közelítjük meg ezt a helyet!

A kerékpáros közlekedést a Biczó F. utcai részen már korábban ellehetetlenítették (egyirányú utca), jó lett volna kivételt tenni egy kiegészítő táblával, miszerint kerékpárosok a Kossuth L. utca mintájára használhatják forgalommal szemben is. Jelenleg vagy a Tallián, vagy a Virág utca használható nagy kerülővel, ráadásul utóbbi a nagy szintkülönbségek és a nagy forgalom miatt nem túl kerékpárbarát, kisgyermekekkel főleg. Jó lenne, ha a nagyra becsült illetékesek nem csak "promóznának" a kerékpárutakkal, hanem használható nyomvonalakat jelölnének ki.
Ha már itt tartunk, szeretnék az autósok nevében is szólni, a Kossuth L. utca, 48-as Ifjúság utca sarka (Munkácsy Gimn.) 16:30-kor, a legtöbb ember munkaidejének végén használhatatlan, a kocsisor a Damjanich u. sarkáig ér!

Modern vezérléssel, és egy gondolkodó közlekedési informatikussal sok embert kímélnének meg a bosszúságtól!

 

 

Mi a véleményetek? Ti is problémásnak találjátok az új helyzetet? Mi lenne a megoldás?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: