La Pergola Étterem és Pizzéria
Időpont: November 06-12.
Leves:
- Liba erőleves, libatepertős zsemlegombóccal 890 Ft
Meleg előétel:
- Aszalt szilvás liba rolád körte pürével, vörös tuillel (aszalt szilvával, körte pürével töltve) 1.090 Ft
Főétel:
- Tejszínes-fűszeres libás tagliette 1.990 Ft
- Ropogósra sült toscan libacomb gánicával, körtés párolt káposztával 2.950 Ft
Desszert:
- Pergola parádé 890 Ft
További információ itt!
Corner Pub & Restaurant
Időpont: November 9-től 19- ig
Az első élményed a libákkal:
-
Mernyei zöldséges ludaskása 1.290 Ft
-
Toponári libabecsinált 1.050 Ft
-
Libaragu leves pecsenye kacsamájjal 1.090 Ft
-
Libamáj szeletek grillezve pirított fokhagymával, tepertőkrémes bagett szeletekkel 2.990 Ft
-
Libatepertő zsírjában feladva primőr zöldségekkel 1.290 Ft
-
Kemencés libamájrizottó 2.290 Ft
Háromszor veri ezt kenden Ludas Matyi...
-
Liba és kacsacomb duettje habzóboros káposztával, parasztos tócsnival 3.490 Ft
-
Naranccsal és kakukkfűvel parfűmált libamáj szeletek vörösboros almakompóttal és burgonyapürével 3.490 Ft
-
Újboros aszalt szilvaágyon konfitált libamell túrós lapcsánkával 3.490 Ft
-
Ropogós libacomb párolt káposztával, hagymás törtburgonyával 2.990 Ft
-
Libamájszeletek roston sütve, karamellizált alma és körte ölelésében, ribizli tükrön, burgonyafánkkal 3.490 Ft
-
Libator: töltött libanyak,ropogós libatepertő,-és libacomb,pásztorlibamell körítve Lyoni hagymával,lencsepürével és rakott tejszínes burgonyával 3.190 Ft/fő
-
Corner libalakoma: rosé libamell, ropogós libacomb, ludaskása, libamáj grillezve, vöröskáposzta, hagymás törtburgonya 3.890 Ft/fő
-
Mártonnapi szárnyasparádé: konfitált kacsamell, pirosra sült ropogós kacsaszárnytő, zöld vesszők közt sült tanyasi hízott kacsa mája, buzsáki libacomb újboros káposztával és burgonyafánkkal 3.890 Ft/fő
Édes kis libáink:
-
Mártonnapi desszertkompozíció 1.190 Ft
-
Kandírozott aszaltszilva és sütőtök alapon szunnyadó házi kevert kocka 1.090 Ft
-
Házi lúdlábtorta 1.090 Ft
További információ itt!
Turul Étterem
Időpont: November 10-19.
Többféle ínycsiklandó liba ételkülönlegesség, hozzá illő borokkal.
További információ itt!
Kapos Hotel
Időpont: November 8-15.
Előétel:
- Libamáj zsírjában dermesztve friss zöldségekkel, pirítóssal 2.750 Ft
Leves:
- Tárkonyos-tejszínes libaragu leves burgonyagölödinnel 990 Ft
Főétel:
-
Ropogósra sült libalakoma (sült libacomb, libamell, grillezett libamáj) párolt lilakáposztával,hagymás-baconos törtburgonyával 4.250 Ft
-
Mézzel sült libacomb vörösboros-aszaltszilvás párolt káposztával, édesburgonya pürével 3.490 Ft
-
Sertésszűz libamájjal töltve, baconbe göngyölve karika burgonyával barnamártással 2.750 Ft
-
Rozmaringos sous vide libamell vargányás tócsnival, vajban párolt karottával, jus-vel 3.290 Ft
Desszert:
- Fűszeres-narancsos lúdláb torta 690 Ft
Előrendelés és elvitelre:
-
Aranybarnára sült egész liba 4 személyre, sült gesztenyével, almával, rosé boros lilakáposztával, hagymás törtburgonyával 10.900 Ft
További információk itt!
Zselicvölgy Szabadidőfarm
Időpont: November 10-12.
- Libaleves pászkagombóccal
- Lencsekrémleves füstölt libamellel
- Libamájpástétom birskompóttal és foszlós kaláccsal
- Sült libacomb pirított káposztás tésztával
- Roston sült libamell szeletek Pinot noir mártással, hagymás burgonyatortával
- Szárnyasaink legjava - kétszemélyes tál: libamell, libacomb, kacsacomb, csirkemell, hagymás törtburgonyával, párolt káposztával
- Gesztenyepüré Amaretto meggyraguval
Menüajánlatunk (3500 forint / fő) :
- Libaleves pászkagombóccal
- Sült libacomb pirított káposztás tésztával
- Gesztenyepüré Amaretto meggyraguval
További információk itt!
Fogadó a Bárányhoz
Időpont: November 10-11.
- Hideg libamáj és töltött libanyak duett vörösbor redukcióval, zöldségtextúrával 2.490 Ft
- Libaeszencia, libazúzával töltött raviolival 1.190 Ft
- Konfitált libacomb birsalmás lilakáposztapürével, burgonyás rétessel 2.990 Ft
- Belga csokoládé lúdláb szarvasgombás almakompóttal 1.290 Ft
A menü ára 7490.- amely mellé egy pohár Takler Pinot Noir rosé 2017 újborral kedveskednek.
További információk itt!
L'Altro étterem
Időpont: November 10-12.
- Libamáj pástétom gyümölcs kenyérrel lilahagyma lekvárral 1.500 Ft
- Szuvidált libacomb körtés lilakáposztás rétessel 3.480 Ft
- Vörös borban marinált körte mandulás ropogóssal, vanília fagyival 800 Ft
További információk itt!
Erzsébet Sörház
Időpont: November 10-12.
A Menü:
- Töltött libanyak, lilahagyma lekvárral, maláta pirítóssal
- Ropogós libacomb, lilakápposzta rétessel, sütőtökös nudlival
- Rosé kacsamell, sütőtökös nudlival, kecskesajtos naspolyával
- Lúdláb parfé, szilvalekvár krémmel
További információk itt!
Ha bárki tud még a felsoroltakon kívül olyan éttermet, ahol készülnek Márton-napi fogásokkal, csak dobja fel a pracliját és bővítjük a listát!