2017. 10. 20., péntek, 11:04

Újabb világvége fenyeget a vásznon - A 74nullanulla hétvégi moziajánlója

Katasztrófafilmekből úgy tűnik sosem elég, ezúttal pedig az űrből érkezik a fenyegetés vihar formájában. A második világháború egy újabb szakaszába is bepillantást nyerhetünk, de a thriller rajongók számára is van egy fagyos ajánlat a kaposvári Cinema City hétvégi programjában.

Mit szólnál két ingyen mozijegyhez? Játssz velünk és nyerj ITT!

Űrvihar

Túl régen láttunk már igazi katasztrófafilmet, így már várható volt, hogy lassan ismét elpusztítja majd valamilyen természeti katasztrófa a vásznon világunkat. Jött is menetrendszerűen a következő látványorgia az Űrvihar formájában, amelynek producere közrejátszott már a Csillagkapu, a Függetlenség napja és a Godzilla elkészítésében is, így a rombolásra előre fel lehetett készülni. A klímaváltozás megoldásaképp a világ vezető országai összefognak, és létrehoznak egy olyan műholdakból álló, Föld körül keringő gyűrűt, amely képes befolyásolni az időjárásunkat. A szerkezet megálmodója Jake (Gerard Butler) összerúgja a port néhány kormányzóval, ezért eltávolítják a projektből, ám amikor 2 év múlva egy meghibásodás miatt elkezdi szedni áldozatait a Dutch Boy - mert így nevezik a találmányt - újra felkeresik, hogy oldja meg a kínos problémát.

 

 

Hősünket ezért egy pillanat alatt felküldik az űrbe, ahol a probléma felkutatása során rálel a szörnyű igazságra: nem hiba történt, valaki szándékosan szabotálta találmányát. Miközben Jake az űrben próbál meg rátalálni a megoldásra, ezáltal elkerülni a világvégét, addig a Földön társai nyomozásba kezdenek, melybe az Egyesült Államok elnöke is belekeveredik. A rendkívül látványos katasztrófafilm az alábbi időpontokban tekinthető meg a kaposvári Cinema Cityben:

 

PÉNTEK: 13.30, 15.45, 18.00, 20.15, 22.30

SZOMBAT: 13.30, 15.45, 18.00, 20.15, 22.30

VASÁRNAP: 13.30, 15.45, 18.00, 20.15, 22.30

 

ELŐZETES:

 

 

HHhH - Himmler agyát Heydrichnek hívják

A történelem egyik legsötétebb időszakát előszeretettel dolgozzák fel mind a mai napig filmek formájában is, most pedig a második világháború egy olyan alakját mutatják be a nézőknek, akiről eddig nem sok szó esett. Reinhard Heydrich a nácik meghatározó alakja volt, példátlan precizitása és gépies parancs végrehajtásai tették a Harmadik Birodalom egyik legbefolyásosabb emberévé. Az SD és az SS legmagasabb rangú tisztje, a Cseh-Morva Protektorátus helytartója volt, amikor 1942-ben egy cseh és egy szlovák ellenálló meggyilkolta.

 

 

A film Heydrich megismerkedését a náci ideológiával, bekerülését a pártba, majd felemelkedését mutatja be részletesen, miközben párhuzamosan a két merénylőjének életébe is betekintést nyerhetünk. A második világháború egyik legfontosabb alakjának életéről és haláláról szóló alkotás az alábbi időpontokban tekinthető meg a kaposvári Cinema Cityben:

 

PÉNTEK: 20.30

SZOMBAT: 20.30

VASÁRNAP: 20.30

 

ELŐZETES:

 

 

Hóember

A horror és thriller filmek időszakát érjük, a véresszájú bohócokat pedig most véres testű hóemberek követik. A film a norvég Jo Nesbo egyik könyve alapján készült, úgy tűnik a horror és krimi adaptációk virágkorukat élik főleg úgy, ha a Hóember is akkora sikert arat majd, mint az Az. A film főszerepében nem is akármilyen színészt találunk, hiszen a nyomozót Harry Hole-t, Michael Fassbender játssza. A sztori szerint a vastag hótakaróval borított Norvégia északi csücskében egy nő rejtélyes eltűnése után nyomoz hősünk, melyben társa egy fiatal nyomozónő (Rebecca Fergusson) lesz.

 

 

A nyomozás során kiderül, hogy nem egyedi esetről van szó, az elmúlt évek során több nő is eltűnt, majd holtan, darabokban vagy fej nélkül került elő. A rejtélyes sorozatgyilkos pedig nyomokat hagy hátra, hóembereket épít a hullák vagy végtagok felé, vagy épp rajzokon, hóembereken keresztül üzen a nyomában lévő rendőröknek. A folyamatos feszültséget fenntartva zseniálisan építi fel Tomas Alfredson rendező a filmet, melyben nagyszerű alakításokat és gyönyörű képi világot kapunk a folyamatos rettegés mellé. A filmet az alábbi időpontokban tekinthetitek meg a kaposvári Cinema Cityben:

 

PÉNTEK: 16.00, 20.00, 22.30

SZOMBAT: 16.00, 20.00, 22.30

VASÁRNAP: 16.00, 20.00, 22.30

 

ELŐZETES:

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: