2017. 10. 09., hétfő, 10:38

Tartja a lépést a Viber – Új funkciókat vezetett be az üzenetküldő

​Továbbra is óriási a versengés a felhasználókért az üzenetküldő szolgáltatások között, most a Viber újított be igencsak hasznos funkciókkal, hogy tartsa a lépést vetélytársaival.

Rögzített infók

Az első fontos újítás a csoportos beszélgetéseket érinti. Sokkal egyszerűbben oszthatunk meg információkat egyszerre több barátunkkal a funkció segítségével, ráadásul mostantól a fontosabb dolgokat egyszerűen ki is emelhetjük. Az újdonság használatával egy fontos bejelentést, emlékeztetőt vagy utasítást emelhetünk ki a Pin vagyis rögzítés segítségével, amely információ mindvégig látható marad a beszélgetés tetején, egy lila bannerben. Az infó természetesen bármikor cserélhető, amíg a beszélgetés adminja el nem távolítja azt.

 

 

Konkrét válaszok

Sokszor előfordul, hogy elveszítjük a beszélgetés fonalát, ha nem figyeljük azt néhány percig. Ilyenkor kénytelenek vagyunk visszaolvasni az üzenetek tucatjait, hogy tisztában legyünk azzal, mi is történik körülöttünk. Ezen kíván most segíteni kicsit a Viber, hiszen minden üzenethez fűzhetünk konkrét választ is, így ha másra is terelődne hirtelen a téma, a fontosabb dolgokat visszamenőleg konkrétan megválaszolhatjuk, vagy kérdezhetünk pontosabban vissza.

 

 

Csoportos üzenet, csoport nélkül

Ha szeretnénk egyszerre több ismerősünkkel is információt megosztani, mégsem szeretnénk, ha csoportos beszélgetés kerekedne az üzenetből, mostantól egyszerűen megtehetjük. Kijelölhetjük egyesével barátainkat, majd megírhatjuk az üzenetet, amely privát üzenetként jelenik meg náluk, és így is tudnak válaszolni rá, elkerülve a csoportos beszélgetést. Hasznos funkció, ha egyszerre több embert szeretnénk valamiről értesíteni, mégsem szeretnénk mindenkinek külön-külön leírni az infót, valamint nem szeretnénk, ha tudnának egymásról, amely csoportos beszélgetésnél elég gyorsan kiderülne.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: