2017. 10. 09., hétfő, 09:12

A Sör és Pizza dicsőséges világnapjára ébredtünk! - Itt ünnepeld ha kaposvári vagy

Az év szinte minden napját kikiáltották már valamilyen világnapnak, de olyan dicsőséges, mint a mai, kevés van, hiszen két időtlen klasszis tökéletes kombinációját ünnepeljük, a Sör és Pizzáét!

A Sör és Pizza nap története

A Sör és Pizza napja két olyan csodálatos anyag története, melyek az ókor óta hosszú és kanyargós utat jártak végig asztalainkig és gyomrunkon keresztül a szívünkig.

A sör a legrégebbi alkoholtartalmú ital, amelyet az ember ismer, és amely kulináris múltunk fontos részét foglalja el mind élvezeti cikként, mind folyékony táplálékforrásként.

 

A sörgyártás szinte egyidős az emberiséggel

A pizza később, 1000 körül jelent meg az olaszországi Gaeta-ban, persze paradicsomszósz nélkül. Később, amikor az olaszok felfedezték a paradicsomot, soha többé nem néztek vissza. Aztán, ahogy mondani szokás a többi (is) történelem, de a lényeg, hogy több ezer év után ez a két csodálatos dolog összejött, hogy megünnepelhessük a Sör és Pizza napját!

 

Az eredeti nápolyi pizza búzalisztből, természetes nápolyi élesztőből, vagy sörélesztőből és tengeri só hozzáadásával készül

 

Hogy ünnepeld?

Természetesen Sörrel és Pizzával, barátokkal, barátnővel, egyedül, a kedvenc pizzériádban, ahol lehetőleg sör is van. 

 

Csak ma Féláron 

A Trattoria nem hagyja a véletlenre az ünnepet, minden pizzájukat és sörüket féláron kínálják helyszíni fogyasztással. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: