Megérkezett a film, amiről mindenki beszél – Szárnyas fejvadász 2049 a Cinema City műsorán!

2017. 10. 05., Csütörtök, 16:14

Megérkezett a film, amiről mindenki beszél – Szárnyas fejvadász 2049 a Cinema City műsorán!

​Mióta csak megszellőztették évekkel ezelőtt, hogy végre folytatást készítenek Ridley Scott 1982-es Szárnyas fejvadászához, az internet népe szinte egy emberként ugrott talpra. A rajongók türelmetlen várakozását rengeteg apró információmorzsával, képekkel és előzetesekkel próbálták enyhíteni, de most végre elérkezett a nap, amikor szélesvásznon láthatjuk a sztorit!

Ugyan hazánkban nem övezte akkora eufória a sci-fi filmek alapjául is szolgáló alkotást a 80’-as években, sikerült honfitársainknak is gyorsan felzárkózniuk a filmmel kapcsolatban mikor kiderült, hogy a folytatást javarészt Magyarországon forgatják. Nem is akármilyen színészek érkeztek hazánkba hónapokra, hiszen a szereplőgárda szinte minden tagja megfordult nálunk, így Ryan Gosling, Jared Leto, Lennie James és Harrison Ford is. Mivel a forgatást óriási titok övezte, nem sokat láthattunk a munkálatokból, mégis büszkék lehetünk rá, hogy egy ilyen kultuszfilm a határainkon belül került rögzítésre.

Meg kell nézni az első filmet?

Ajánlott, de nem kötelező. Egész nyugodtan beülhetünk az előzmények nélkül is Denis Villeneuve filmjére, hiszen minden felmerülő kérdésünkre egyértelmű választ kapunk a múló percek során. Maximum ha retrózni szeretnénk, akkor érdemes előkeresni az internet bugyraiból az első filmet, nem fog csalódást okozni.

Tényleg nem tudom mi ez!

Ha annyi nem elég, hogy egy igazi klasszikus sci-fi folytatása, nagyszerű szereplőgárdával és olyan rendezővel, aki az elmúlt időszakban több kasszasikert is tető alá hozott (Sicario, Érkezés), akkor elárulunk még néhány dolgot a sztoriról. 30 esztendővel Rick Deckard (Harrison Ford), tehát az első film története után járunk, amikor a szárnyas fejvadászok továbbra is a fellázadt és elszökött replikánsokat (ember formájú rabszolga androidok) gyűjtik be, viszont a korábbi évekhez képest 2049-ben már jóval kevesebb a dolguk, hála a korszerűbb és fejlettebb modelleknek.

K (Ryan Gosling) is egyike a fejvadászoknak, aki egy felfedezés során olyan nyomozásba kezd, amelynek végkimenetele akár még háborúba is torkollhat, felborítva a világ aktuális társadalmi berendezkedését. Az ügy felgöngyölítéséhez azonban szüksége lesz a köddé vált Rick Deckard felkutatására is, akiről 30 éve senki nem tud semmit. A sztoriról lehetne még bőven mesélni, ám nem véletlenül kérte meg személyes üzenetben a rendező a korai vetítések résztvevőit, hogy ne áruljanak el semmit a cselekményről. Még nagyobb meglepetést akart, amit mi sem kívánunk lelőni!

Áradoznak a kritikusok

Az internetet már elárasztották a visszajelzések a filmről, amelyek megnyugvást ígérnek a rajongóknak, hiszen a legtöbb külföldi és magyar oldal is 9 pont felé predesztinálja a Szárnyas fejvadászt. A Rotten Tomatoes 94%-al jutalmazta, a hazai oldalak java része pedig 90% környékére lőtte be az alkotást, amelynél legfőképp a rendkívüli látványvilágot, a tökéletes zenéket, a szereplők alkotásait és a történetet emelték ki. Összességében elmondható, hogy ha hétvégén beülünk a kaposvári Cinema Citybe valamelyik időpontra, elégedetten távozhatunk majd két és fél óra múlva.

ELŐZETES:

PÉNTEK: 13.45, 17.00, 20.15, 22.00

SZOMBAT: 10.30, 13.45, 17.00, 20.15, 22.00

VASÁRNAP: 10.30, 13.45, 17.00, 20.15

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: