2017. 09. 28., csütörtök, 15:40

Színes a mozis paletta szeptember utolsó hétvégéjén - A 74nullanulla ajánlója

Elég színes a felhozatal, ha a kaposvári Cinema City műsorára tekintünk az utolsó szeptemberi hétvégén, így mindenki megtalálja a szívéhez közel álló alkotásokat, legyen szó vígjátékról, akcióról, romantikáról vagy épp horrorról. Íme a kedvenceink:

Kingsman: Az aranykör

2014 talán egyik legnagyobb meglepetése volt a kémfilmek legújabb tagja, és egyúttal annak paródiája a Kingsman, amely Töki (Taron Egerton) és Gallahad (Colin Firth) fergeteges alakításaitól (is) lett kiemelkedő darabja az akció-vígjátékoknak. Ugyan nem terveztek folytatást, ám a bevételi rekordok és a nézők pozitív visszajelzései gyorsan egy újabb film készítésére ösztökélték a stúdiót, amely a Matthew Vaughn - Jane Goldman párost kérte fel a lehetetlenre. Szerencsére a srácok nagyszerűen megoldották a feladatot, és egy újabb igazi Kingsman kalandot kapunk az arcunkba, benne mindennel, amit az előző részben megszerettünk. A sztori szerint a frissen világmegmentővé és teljes jogú Kingsman taggá avanzsált Töki azt teszi, amihez a legjobban ért: kémkedik.

 

 

A legújabb rosszfiú, vagyis rosszlány Poppy (Julianne Moore) viszont nem aprózza el, gyorsan lenullázza a Kingsman bázisait, akik megfogyatkozván segítségre szorulnak, ezért a tengerentúlra veszik az irányt. Az amerikai testvérszervezetük a Statesmen természetesen csatlakozik a világmegmentő akciójukhoz, közben ráadásul feltámad hamvaiból Gallahad is, így teljes létszámmal vehetik fel a harcot az Elton Johnt is fogságban tartó Poppy ellen. A rendkívül látványos, könyörtelenül vicces, tehát igazi Kingsman filmet az alábbi időpontokban tekinthetitek meg a kaposvári Cinema Cityben:

 

PÉNTEK: 16.45, 19.30, 22.15

SZOMBAT: 10.15, 16.45, 19.30, 22.15

VASÁRNAP: 10.15, 16.45, 19.30

 

ELŐZETES:

 

 

Tulipánláz

Az igazi romantikus filmek kedvelőinek minden bizonnyal megakadt a szeme a Tulipánláz című alkotáson, főként úgy, hogy olyan remek színészek játszanak a főbb szerepekben mint Cara Delevingne, Alicia Vikander és Dane DeHaan. A nézőket a 17. századi Amszterdamba kalauzolják el a film során, ahol a gyönyörű és fiatal Sophiát házasságba kényszerítik egy vagyonos és nagyhatalmú kereskedővel, amely ugyan anyagi biztonságot jelent számára, ám egyúttal örök boldogtalanságot is. A férfi mihamarabb örököst szeretne, ám próbálkozásaik rendre sikertelenül járnak, a férfi pedig, hogy felvidítsa feleségét egy festménnyel kíván kedveskedni neki.

 

 

Fel is fogad egy ifjú festőt, akit felkér, hogy örökítse meg portréjukat. A két fiatal azonban a munkálatok során egyre jobban egymásba szeret, mígnem arra adják fejüket, hogy megszöknek, és mindent kockára téve egy új életet kezdenek, távol a haragos szívektől, kettesben. A terv sikeréhez azonban pénzre van szükségük, amelyhez a tulipánokon keresztül juthatnak, így tulipánhagyma bizniszbe kezdenek, hogy elnyerhessék szabadságukat. Azt, hogy sikerrel járnak e a szerelmesek, az alábbi időpontokban lehet megtekinteni a kaposvári Cinema Cityben:

 

PÉNTEK: 13.00, 18.15

SZOMBAT:  13.00, 18.15

VASÁRNAP: 13.00, 18.15

 

ELŐZETES:

 

 

Egyenesen át

Ha horrorfilmekről beszélünk mostanában, mindenkinek rögtön a hatalmas sikert arató bohóc története az Az jut az eszébe, nem véletlenül. Magasan van tehát a léc, nem lennénk most azoknak a producereknek a helyében, akiknek a közeljövőben horrorfilmjük landol a mozik programlistáján. Nagy fába vágta hát a fejszéjét az Egyenesen át is, hiszen még fel sem ocsúdhattunk a bohóc rémisztgetéséből, máris megint a halállal nézünk farkasszemet. A fiatal orvostanhallgató Courtney elhatározza, hogy megnézi mi van a halál után, így néhány bevállalós évfolyamtársával karöltve kísérletezésbe kezd: kontrollált körülmények között leállítják szívüket néhány percre, majd visszatérnek az élők sorába.

 

 

A halálból visszatérve először csak pozitív képességekre tesznek szert, okosabbak, gyorsabbak lesznek, készségeik pedig kiéleződnek. A fiatalok ennek okán egyre tovább és tovább maradnak a túloldalon, egyre bátrabban vetik alá magukat a halálnak, míg már nem csak jó dolgokat hoznak át a túloldalról, és az életüket már nem csak kontrollált körülmények között kell félteniük. A lebilincselő sci-fi horror film az alábbi időpontokban megtekinthető a kaposvári Cinema Cityben:

 

PÉNTEK: 15.15, 20.15, 22.20

SZOMBAT: 15.15, 20.15, 22.20

VASÁRNAP: 15.15, 20.15

 

ELŐZETES:

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: