2017. 09. 19., kedd, 15:20

Ma este érkezik az iOS 11 – Íme az újdonságok!

​Minden alma tulajdonos pontosan tudja, hogy ha szeptember, akkor iOS frissítés! Nincs ez másképp most sem, ma este megékezik az Apple legújabb szoftvere, az iOS 11.

Mely eszközökre telepíthető?

A 4-es széria már rég kiesett, ezt követte most a sima 5-ös is, így az új szoftvert csak az iPhone 5S, SE, 6, 6 Plus, 6s, 7 és 7 Plus modellekre lehet telepíteni. Az iPad-eknél az ötödik generációs készülékek a nyerők, valamint az iPad Air, Air 2, mini 2 valamint a 6. generációs iPod touch.

 

 

Volt rendesen plasztika

Szokásukhoz híven megint kitettek magukért a fejlesztők. Jelentős lesz a változás néhány alkalmazás életében (App Store, Számológép, iTunes) valamint szinte mindegyik appunkban érezhető lesz némi változás.

 

 

Egyedi vezérlőközpont

Sokaknak régóta bökte a csőrét a rögzített vezérlőközpont, hiszen míg van aki folyton a képernyő fényerejét állítgatja, addig lehet, hogy más inkább a zenéknek adna plusz felületet a központban. Mostantól mindenkinek lehetősége lesz a saját ízlésére formáznia a vezérlőt, így jócskán felgyorsítva a funkciók elérését.

 

 

Sofőr mód, képszerkesztés, képernyőfelvétel

A Ne zavarj mód  megnyugvást jelent éjszakánként, nem is csoda hát, ha a srácok ezt is felturbózták kicsit. Kiegészítő lehetőségként jött mellé a vezetés mód, mely során készülékünk vezetés közben nem fogad hívásokat, vagy csak automatikus üzenetet küld válaszul. A funkció három féle lehetőséggel aktiválható, lehet manuálisan, akkor, ha csatlakozik az autó Bluetooth eszközére, vagy ha érzékeli, hogy mozgásban vagyunk.

 

 

Nem is az almások lennének, ha nem katyvasztottak volna bele a fényképezőbe. A kamera végre képes lesz a QR kódok beolvasására is, nem kell külön appot letöltenünk hozzá. Sokat változik a korrektúrázás lehetősége, ami a mentett képeknél néhány pillanatig azonnal elérhető lesz.

Rengetegen használják az első iPhone óta elérhető screenshot funkciót, amely most már nem csak képet, hanem videót is tud rögzíteni telefonunk kijelzőjéről. Ezt a funkciót is kitehetjük a vezérlőközpontba, hogy bármikor gyorsan elérhetővé váljék.

 

 

Még néhány finomság

Gyakran a nagyobb készülékeken már nehéz egy kézzel gépelni, de mostantól könnyedén elmozdíthatjuk a billentyűzetet bármely irányba. Érkezik a Files applikáció, ami megkönnyíti végre a fájlkezelést, változnak a zárolt képernyőn az értesítéseink sőt, iOS eszközök között egyetlen érintéssel megoszthatjuk majd a Wifi jelszavakat is.

A frissítés valószínűleg este 7 és 9 között érkezik, az azonnali letöltéssel az elmúlt évek tapasztalataiból kiindulva csak óvatosan, mi inkább a holnap reggelt ajánljuk a frissítés telepítéséhez.

 

Hogy tetszik az iOS 11? Telepítitek majd ti is?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: