2017. 09. 08., Péntek, 10:51

Megérkeztek a 20 milliárdos pécsi AquaLandről az első vázlattervek - Brutálisan jó lesz!

Februárban rábólintott Pécs város közgyűlése a nagyszabású, 20 milliárdos sportkomplexumra. Lesz benne minden, a futópályától, a sportmedencéken át a wellnessig. Na meg persze a csúszdás élményfürdő sem marad ki. Végre megérkeztek róla az első vázlattervek!

Szeptember első napjaiban újabb fontos állomásához érkeztek a Modern Városok Program keretében létesítendő Multifunkcionális Sportcsarnok, Uszoda és Aquapark projekt előkészítő munkálatai, amelyek alapján ténylegesen megkezdődhetnek a munkálatok a leendő létesítmények területén.

A mostani tervek szerint a beruházás egyik fő létesítménye a négyezer néző befogadására alkalmas sportcsarnok, a megfelelő edzőtermekkel és kiszolgáló helyiségekkel; a fedett sportuszoda egy 50×25 méteres versenymedencével, egy nagyméretű tanmedencével, „gyermekvilággal” és egyéb élményelemekkel. Illetve, a legnagyobb területet és legtöbb attrakciót magában foglaló szabadtéri akvapark, ahol egy további 50 méteres medence, egy hatalmas csúszdapark és számos további vízi és szárazföldi kikapcsolódásra, sportolásra alkalmas elem várja majd nemcsak a pécsieket, de reményeink szerint a tágabb régió kikapcsolódni vágyó polgárait és természetesen sportolóit.

Megyünk vagy megyünk?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: