2017. 09. 07., csütörtök, 15:04

Elkészült Magyarország legdrágább tortája! 'Csupá árány'

A különleges édesség tetejét 24 karátos arannyal vonták be, az értékesítéséből összegyűlt egymillió forintból pedig kisiskolásoknak szerveznek úszásoktatást.

Összesen egymillió forint gyűlt össze abban a kampányban, amelynek keretében Patakfalvi Andrea dizájner elkészítette Magyarország legdrágább tortáját: az édesség tetejét 24 karátos arannyal vonták be. A torta tervezője szerint nem ritkák a nemesfémeket tartalmazó sütemények, az arany pedig exkluzivitása mellett számos jelentést is hordoz: „Ázsiában a tökéletesség szimbóluma, a buddhizmusban a megvilágosodásé, a görög hagyományban a szélsőségektől mentes, bölcs élet, az «arany középút» leképezése. Az utóbbit szimbolizálja az aranyozott torta is.”

 

 

Egy-egy szelet süteményt 10 000 forintért lehetett megvásárolni, de lehetett ennél többet is fizetni érte, volt olyan, aki 100 000 forintot fizetett egy szeletért, a MOL Nagyon Balaton szervezői pedig egy egész tortát vásároltak meg 240 000 forintért. A bevételből úszásoktatást szerveznek, mivel a magyar kisiskolásoknak közel fele nem tud úszni, és csak idén 367 embert kellett kimenteni a Balatonból, illetve 13 személy fulladt vízbe. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: