2017-ben is mennyei ízek közül választott a zsűri. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2007-től szervezi meg a Magyarország tortája versenyt. Idén márciusban a budapesti Zila Kávéházban a zsűri 29 beérkezett torta közül választotta ki az 5 döntőst.
A Magyarország Tortája verseny idei győztesét az alábbi öt jelölt közül választották ki:
- Szent Erzsébet – roppanós diós piskótájú, áfonyás sajttorta (Hisztéria Cukrászda, Budapest)
- Zalai Gesztenyés Fátyolfelhő – joghurtos ribizlibetéttel kombinált torta (Nándori Cukrászda, Budapest)
- Balatoni Habos Mogyoró – feketeribiszkével és tejcsokoládés karamellel készített torta (Horváth Cukrászda, Budapest)
- Fertődi Fekete – barnarizs-liszttel és céklás-diós tésztával készült, feketeribizli-krémes torta (Frer Cukrászda, Budapest)
- Ingyom-Bingyom – málnás ropogós réteggel kombinált, citromos és aszalt gyümölcsös piskótával és pillecukor-rétegekkel készült torta (Tóth Cukrászda, Dunaföldvár).
A zsűri döntése értelmében Magyarország tortája 2017-ben a Balatoni Habos Mogyorós lett.
A díjátadó ünnepségre augusztus 10-én délelőtt a Parlament Vadásztermében került sor. A tortákat 2017. augusztus 19-től kóstolhatjuk meg először az ország több cukrászdájában. A recepteket az év végén hozzák nyilvánosságra.