2017. 08. 09., szerda, 08:33

Terrorveszély a Boglári Szüreti Fesztiválon?

Furcsa figyelmeztetés áll Balatonboglár honlapján, mely egyrészt nem hat tól megnyugtatóan, másrészt a parkolási lehetőségeket is jócskán átrendezi.

"A BB Boglári Szüreti Fesztivál rendezvény forgalmi rendjét a Rendőrség közlekedési, közbiztonsági és terror elleni védelmi okokból a korábbiakban megszokottakhoz képest megváltoztatta" - áll Balatonboglár honlapján a figyelmeztetés.

 

A 26 hektáros területet lefedő húsz utcába csak az engedéllyel rendelkező lakók hajthatnak be, de ők is csak az ingatlanjukon tárolhatják kocsijaikat.

 

 

A felhívás szerint jövő szerdától a rá következő hétfőig (augusztus 16. és 21. között) az ott lakók csak akkor hajthatnak be, ha igazolják magukat és bemutatják a lakcímkártyájukat. Emellett szükséges a behajtási engedélyhez igazolni, hogy tényleg be tudnak állni a házuk mellé. A közterületeken parkoló kocsikat ugyanis a rendőrség elszállítja.

 

Ha oda készültök, számoljatok azzal, hogy távolabb kell leparkolni!

 

Frissítve:

A figyelmeztetéssel kapcsolatban Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere a következőket nyilatkozta: 

- Idén szigorítják a 41. Boglári Szüreti Fesztivál forgalmi rendjét közlekedésbiztonsági okokból, valamint az Európát, sőt az egész világot érintő nagyobb terrorfenyegetettségre tekintettel, de szó sincs arról, hogy Balatonbogláron bármilyen konkrét fenyegetettség lenne, sőt az üdülőrégió kiemelkedően biztonságosnak számít, és ez ma már olyan turisztikai érték, amit garantálni kell.

Semmiféle fenyegetés nem érkezett a balatonboglári rendezvénnyel kapcsolatban, csupán alkalmazzák az általános terrorfenyegetettség növekedése miatt Európában ma már minden rendezvényen elvárható fokozott biztonsági intézkedéseket

 

A fesztivál idei programja

Tavaly mi is jártunk a fesztiválon, Zupercicces videót hoztunk nektek

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: