2017. 08. 09., Szerda, 13:38

A világ leghosszabb függőhídját építhetik meg Magyarországon

A Zemplén Kalandpark újabb attrakcióval készül. 700 méter hosszú lehet az a függőhíd, amelyet a tokaj-hegyaljai fejlesztések keretében építenek majd Sátoraljaújhelyen, meglehet üveghídról tekinthetünk le róla az alattunk elterülő tájra.

A függőhíd ötlete már két évvel ezelőtt felvetődött, de csak most, július végén adták be a pályázatot a Tokaj kiemelt turisztikai térség hazai finanszírozású fejlesztései közé.

Üveghíd lesz vagy nem?

A hídon négy helyen kétoldali 60-60 centiméteres kiszélesedéssel kiálló helyeket kell tervezni. Ezeken a helyeken meg kell vizsgálni átlátszó járófelület kialakításának lehetőségét, amely az alatta elterülő táj látványát feltárja, például üveg járófelülettel.

Az ország északi részén, a sátoraljaújhelyi Magas-hegyen 2015-ben építették ki a Zemplén kalandparkot, Magyarország leghosszabb libegőjével és leghosszabb bobpályájával.

A libegős, lanovkás utazás jelenleg is közel háromórányi elfoglaltság, a páratlan izgalmakat kínáló, több mint 100 méter mélység felett átívelő, két hegyet összekötő kötélpálya, valamint a mászófalközpont további ok arra, hogy érdemes egy kirándulást szervezni erre a szép vidékre is.

Mit szóltok hozzá? Átsétálnátok rajta?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: