Ismered azt a bosszantó érzést, amikor a kedvenc jégkrémeddel a kezedben kilépsz a tomboló kánikulába, és néhány perc múlva már tiszta ragacs vagy tőle, annyira olvad? Úgy tűnik, mostantól búcsút inthetsz a maszatos foltoknak, mert a Távol-Keleten kifejlesztették azt a fagylaltot, ami sokkal jobban bírja a hőséget, mint más fagyasztott finomság.
A meghökkentő találmányt a japán Bioterápiás Fejlesztő- és Kutatóközpont tudósai álmodták és alkották meg, és még a csodatevő titkos összetevőjét is nyilvánosságra hozták: a különleges jégkrémhez az eperből kivonható folyékony polifenolt adták hozzá, ez akadályozza meg, hogy cseppfolyósság váljon a desszerted.
„A polifenolfolyadék megnehezíti az olaj- és vízbázisú folyadékok szétválását, ezért ezek a jégkrémek sokkal tartósabbak hő hatására is, lassabban indulnak be az olvadási folyamatok” – nyilatkozta Tomihisa Ota, a Kanazawa Egyetem munkatársa az Asahi hírportálnak.
A döbbenetes újítás pedig valóban működik, egy japán riporter szerint a 28 fokos tűző napon több, mint öt percig tartotta a formáját, mielőtt olvadni kezdett!
Sőt még akkor is hosszú perceken át kitartott, amikor hajszárítóval kezdték el melegíteni.
Az olvadásmentes fagyit már lehet kapni a boltokban, bár egyelőre csak Japánt hódította meg, de várhatólag a Távol-Keleten után Európába is hamarosan megérkezik. Te kipróbálnád?