2017. 07. 17., hétfő, 10:23

Vége a Budai Nagy Antal utcai árvizeknek! - Csapadékvíz-csatornát épít a város

Senkit nem kell emlékeztetni rá, hogy a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék számos alkalommal okozott elöntéseket és emiatt károkat Kaposvár városközponti részén, a vasútállomás környékén, mi is többször számoltunk be ilyen esetekről.

 

Az utca 2016 július 17-énEgy komolyabb eső után jobban járnánk ha csónakkal közlekednénk erre

Több mint 200 milliót költ a város fejlesztésre

Kaposvár MJV Önkormányzata ezért vágott bele a Budai Nagy Antal utca csapadékvíz-elvezető rendszerének tehermentesítésébe. A 206,09 millió forint 100 %-ban vissza nem térítendő európai uniós támogatással megvalósuló fejlesztés része a több mint 170 milliárd forintos Németh István Programnak, amely az évszázad beruházási programja a somogyi megyeszékhelyen.

 

A jelenlegi csatornák nem alkalmasak a megfelelő elvezetésre

A leeső csapadékvizet jelenleg három, viszonylag nagy szelvényű zárt csatorna vezeti be a befogadó Kapos-folyóba. Ezek a vasúti pályákat keresztezve tartanak a folyó felé. Állapotuk és kapacitásuk a szakemberek szerint nem megfelelő a feladat ellátására, ezért a leromlott állapotú vasút alatti átvezetések tehermentesítésére a három átvezetés mellé egy negyedik nagyobb átmérőjű vasbeton csatorna épül. A csatorna vasúti pálya alatti szakasza átsajtolással kerül majd elhelyezésre. A tervezett beavatkozásoknak köszönhetően a közlekedés kulturáltabb és biztonságosabb lesz a környéken, enyhülnek a csapadékvíz-elvezetés rendezetlenségéből eredő károk, balesetek és veszélyeztetések.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: