2017. 07. 03., Hétfő, 11:32

Legyél Te is Balatoni Zöld Hős!

Benne vagyunk a nyárban rendesen, így aki épp nem dolgozik, az vízparton tölti az idejét, hogy kibírja ezt a rekkenő hőséget. Ilyenkor feltankolunk minden jóval és irány a strand, visszük a gyereket, a kaját, piát és bizony tök sok szemetet termelünk a nap végére. Ennek kiküszöbölésére alakult meg a Balatoni Zöld Hős, két agilis fiatal anyuka közreműködésével.

Legyél Te is Balatoni Zöld Hős!- hirdeti az oldaluk, ahol megismerhetitek Boga Vandát és Farkas Veronikát, a projekt megálmodóit.

Veronika és Vanda, a temiti.hu és a komforte.hu webáruház tulajdonosai és a közvetlen vásárlói kiszolgálás mellett több környezetbarát márkának a magyarországi disztribútorai. Idén tavasszal, egy hulladék-mentes témájú konferencia után úgy döntöttek, hogy kilépnek az „eladópult mögül”, és radikálisan csökkentik az eldobható hulladék mennyiségét, mégpedig ott, ahol nyáron nagyon sokan vannak. A strandokon!

A Balatoni Zöld Hőst kétféleképpen, online-webshopokkal együttműködve és offline, a strandokon szeretnék népszerűsíteni, amelyben a családokat többször használatos Zöld Hős termékekkel (Hygi BPA mentes, tartós kulacsok, Bambinex mosható úszópelenka, Roll’eat étel- és szendvicscsomagoló, SQUIZ újratölthető ételtasak babáknak), információkkal és játékkal várják.

Azért csináljuk, mert évente több száz tonna hulladék termelődik a strandokon, pusztán azért, mert a pihenni vágyók keze ügyébe szinte kizárólag eldobható termékek kerülnek. A szemét mellett rengeteg pénz is a kukában végzi, hiszen a felesleges csomagolásokra rengeteget költünk észrevétlenül.

Az oldalon sok tippet és érdekes infókat olvashattok arról, hogy induljatok neki egy nyaralásnak, miket vigyetek magatokkal a strandra, sőt, hamarosan balatoni zöld hős pontokkal is bővül a repertoár, egyelőre a gyenesdiási lido strandon és a balatonföldvári Bor és Bringa helyen találkozhattok velük.

Megéri Balatoni Zöld Hősnek lenni, ez egy műanyag palackkal jobban fájna:

Facebook oldalukon még több tartalmat találtok. Zöldüljetek velük!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: