2017. 06. 27., kedd, 12:53

Nem mindenki ugrál örömében a Kossuth tér rágógumi mentesítésétől! - Így vélekednek a környékbeliek

Már hetek óta zajlik a Kossuth tér és környékének tisztítása, ami minket járókelőket annyiban érint, hogy ki kell kerülnünk egy pocsolyát vagy egy kordonnal lezárt részt, ám a városközpontban dolgozók és lakók napi 6-7 órában hallgatják a gépek duruzsolását.

Június 6-án vette kezdetét a belváros - a Noszlopy Gáspár, az Ady Endre, a Zárda, a Fő utca és a Kossuth tér - megtisztítása. Már három hete dolgoznak a szakemberek különleges oldatokkal és magas nyomású mosókkal, polírozógépekkel, hogy eltüntessék a rágógumikat a térburkolatról. 

 

 

A Kossuth tér szomszédságában található élelmiszereket árusító üzletben dolgozó hölgy elmondta, hogy:

Nap mint nap fáj a fejük a magas nyomású mosók hangjától, hiszen sztereóban hallgatják azokat. Ha ez nem lenne elég, a felcsapodó forró pára miatt az üzlet ajtaját sem tudják kinyitni, hogy levegőt engedjenek be a helyiségbe. 

 

 

A Lipóti Pékség dolgozói ezzel szemben kifejezetten örülnek, hogy megtisztul az utcájuk, ennek egy posztban hangot is adtak: " Éljen a tiszta, friss és üde térburkolat! 

 

 

A vendéglátóhelyek nem örülnek a folyamatos hangzavarnak. Az évnek azon szakaszában vagyunk, amikor a vendégek a teraszon foglalnának helyet, de a monoton duruzsolás miatt gyakran másik, csendesebb helyet választanak.

 

 

Egy a környékbeli üzletekben dolgozó hölgy a következő választ adta kérdésünkre, hogy zavarja-e a burkolat tisztítás:

Persze idegesítő a zaj, de egyszer meg kell csinálni. Mindössze azt nem értjük, hogy mi is ez a munka hetek óta

 

 

Egy kisebb vendéglátóhely tulajdonosa így nyilatkoztt a kérdésben:

Nem örültem hogy összepiszkolták a teraszomat! Megígérték ugyan hogy letisztítják, de nem lett belőle semmi.

A múlt hét folyamán tőlünk távol dolgoztak, akkor nem volt panaszom, jelenleg azt nem értem, hogy miért térnek vissza ugyanarra a helyre amit már egyszer megcsináltak?!

 

Várhatóan ez elkövetkezendő pár napban befejeződik a több hete tartó hosszas tisztítás és eltűnnek a gépek. Reméljük a tisztaságra, ezzel együtt a rágógumik eldobálására is odafigyelnek majd az egy hétig Kaposváron állomásozó Youth Football Fesztivál résztvevői!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: