2017. 06. 18., vasárnap, 10:43

Virág nem kell, de a közértbe ugorjatok le egy sörért apunak! - Boldog Apák napját!

Magyarországon 1994-ben mozgalom indult az Apák napja meghonosítása érdekében, de nem lett olyan ismert ünnep, mint az Anyák napja. '94-óta, minden év júniusának harmadik vasárnapjára datálódik Apák napja.

 

Apák napja: 2017. június 18.

 

Idén június 18-ra esik a várva várt (minden esetre létező) nap, mely ünnepkör bár nem büszkélkedhet több ezer éves hagyományokkal, de Sonora Smart Doddnak köszönhetően az apák napját az Egyesült Államokban 1910. június 19. óta évről évre megtartják. Egy USA-beli kezdeményezés vált tehát szép lassan nemzetközi ünnepnappá. Sonora édesapja egyedülálló apaként nevelte fel szeretetben – és nem utolsó sorban sikeresen – kilenc gyermekét. Lánya miután halott róla, hogy Anna Jarvis is addig házalt az anyák napja ötletével a hatóságoknál, míg végül a szervek beadták a derekukat és hivatalos ünnepnappá nyilvánították anyák napját – megkezdte a “hadjáratot”, és győzött.
Azóta is minden év júniusának harmadik vasárnapja egyezményesen apák napja az Egyesült Államokban. Calvin Coolidge elnök 1924-ben még arra is javaslatot tett, hogy apák napja legyen munkaszüneti nap.

 

Cserepes és csokros műszaki cikkek apák napja alkalmából

 

Természetesen napjainkra ezt az ünnepet is sikerült a kereskedők egyik kiemelkedően kaszálós napjává predesztinálni. Mert ugyan virágot viszonylag ritkán veszünk apák napjára, de valamiképpen úgy érezzük, hogy épp június harmadik vasárnapján lesz szüksége apunak egy újabb csavarhúzókészletre, vagy egy prémium fázisceruzára, esetleg arra a rég áhított ütvefúróra. Mert édesapánk kedvenc elfoglaltsága a barkácsolás, ahogyan anyukáé a főzés. Mondták a tévében.

 

Most vasárnap aki teheti, üljön le egy kicsit az édesapjával!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: