2017. 06. 09., péntek, 11:08

Tudjuk milyen programmal üsd el a pénteki munkaidőt! Csak rajzolnod kell és egy mesterséges intelligencia horrorisztikus képeket csinál belőle!

A holland műsorszolgáltató NPO fejlesztette ki azt a mesterséges intelligencia alapú rendszert, amely egyszerű, vonalas ábrákból készít valósághű képeket. A Pix2Pix nevű algoritmus ténykedésének eredménye esetenként lenyűgöző, időnként viszont kifejezetten horrorisztikus.

 

 

Volt már egy hasonló rendszer, az Edge2Cats, akkor a mesterséges intelligencia, amelyet egyébként több ezer macskaképpel treníroztak, cicák rajzaiból álmodta meg, milyen is lehet(ne) az állat a valóságban. A Pix2Pix is hasonló, csak épp macskák helyet emberi fejek rajzát alakítja át, egyébként ezt a rendszert is sok ezer képpel tanították.

 

 

A különleges portrékészítő szolgáltatást bárki kipróbálhatja (hogy a szó szoros értelmében tiszta lappal indulhassunk, a Clear feliratra kell kattintani), bár arra készüljünk fel, hogy időnként túlterhelt, és így elérhetetlen a Pix2Pix szervere. Ha sikerül feljutnunk, akkor az egérrel rajzolhatunk egy arcképet, majd a process feliratra kattintva pillanatokon belül láthatjuk rajzunk való világba átültetett mását. Az arcképet png fájl formájában akár el is menthetjük.

 

 

Mi azonnal rákattantunk! Nektek hogy tetszik?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: