2017. 06. 07., Szerda, 11:22

Három középiskolás lány gondolt egyet és előállt a szívószállal, ami kimutatja a kábszit a piádban!

Hallottál már a randi drogokról? Amíg csak hallottál, addig minden rendben, viszont ha már kevertek az italodba, akkor tudod is, hogy mennyire észrevehetetlenül támadnak ezek a szerek és tesznek öntudatlanná. Ezzel a szívószállal elkerülhetők az ilyen esetek.

Három fiatal, középiskolás floridai lánynak köszönhetően hamarosan kevésbé kell félni attól, hogy ilyen trükknek estek áldozatul.

Victoria Roca, Susana Cappello és Carolina Baigorri ugyanis egy tanóra keretein belül olyan szívószálat készítettek, ami képes jelezni több kábítószer jelenlétét is az italban. A szívószál az italba helyezve két csíkkal jelzi, hogy a pohár tartalma kábítószerrel kevert vagy épp fogyasztásra alkalmas. Ha az ital drogot tartalmaz, a szívószál vége kékre színeződik – így képes az egyébként rém egyszerű találmány kimutatni a legismertebb szereket.

Jelenleg még a tesztelés időszaka zajlik, a lányok szeretnék, ha a szívószál nemcsak a bulizó fiataloknak, hanem a Földnek is segítség lenne és környezettudatos anyagból készülne.

Úgy néz ki, hogy a tömeggyártás elindításához a csajok hamarosan közösségi finanszírozásba vágnak, ami valószínűleg elég jót is tesz majd a termék népszerűségének és a probléma fontosságára is erőteljesebben felhívja a figyelmet.

"Tudjuk, hogy ez nem megoldás, mert nem tud véget vetni a nemi erőszaknak, de abban reménykedünk, hogy legalább csökkenteni fogja a veszélyes helyzetek számát" – mondta Baigorri.

Nagyon szuper ötlet!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: