Ennél jobb alkalmad nem lesz a leszokásra - Ha szerda, akkor Füstmentes nap!

2017. 05. 30., Kedd, 11:19

Ennél jobb alkalmad nem lesz a leszokásra - Ha szerda, akkor Füstmentes nap!

Nem tudjuk összeszámolni mennyi mindennek van világnapja, köztük sok haszontalan és vicces dologgal, de a Füstmentes nap mindenképp a hasznos dolgok közé sorolható. Vegyetek egy nagy levegőt és tegyétek le legalább egy napra a cigit!

A Nemdohányzók Világnapját (NON-Smoking Day), világszerte május 31-én tartják, melyet a WHO 1987-ben hívott életre azzal a céllal, hogy minél szélesebb körben ráirányítsa a figyelmet a dohányzás ártalmaira és a nemdohányzó életmód előnyeire.

Ezekről eleget hallotok nap mint nap és a dobozokról is elég visszataszító kép figyel ahhoz, hogy tudjatok róla, inkább arról osztanánk meg veletek pár infot, hogy milyen előnyökkel jár a leszokás a kellemetlen szájszag eltűnte, egy rakás pénz megtakarítása és számos egyéb közvetlen hatás mellett:

  • Aki 35 éves kora előtt leszokik a dohányzásról, annál a szív- és érrendszeri megbetegedés kialakulásának az esélye a későbbi időszakban már olyan, mintha soha nem dohányzott volna
  • A cigaretta letételét követő 20 perc múlva a vérnyomás és pulzus visszatér a normális szintre
  • 8 óra múlva a vér oxigénszintje újra normális lesz
  • Egy nap elteltével jelentősen csökken a hirtelen szívhalál kockázata
  • 3 hónap után a tüdő teljesítménye 30 százalékkal javul
  • 9 hónapot követően a krónikus köhögés megszűnik, egy év után a szívinfarktus, öt év után pedig a tüdőrák rizikója is a felére csökken

Úgy gondoljuk ez elég indok a leszokásra, és a legjobb, ha már holnap reggel nekikezdetek. Reggel felkeltek, és félreteszitek a maradék cigiket... na jó, tudjuk hogy ez nem túl reális, ezért maradjunk annyiban hogy megszámoljátok hány szál cigit szívtok el naponta, aztán szép lassan csökkenteni kezditek az adagot, így mire a jön a következő Füstmentes nap, már egészségesebbek, energikusabbak és gazdagabbak lesztek. Nem ez lenne a legfainabb ünneplés ezen a napon?

DE!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: