2017. 05. 23., kedd, 10:58

Sörváltó, csapfoglalás, burgerinho - Itt az Erzsébet Sörház fesztivál programja

Különleges programokkal készül az Erzsébet Sörház a május 25-től 28-ig tartó Rippl-Rónai Fesztiválra. Lesz náluk Szent András Sörfőzde csapfoglalás, sörváltó verseny és hamburger világnapi extra hambi kiadás. Íme a részletek:

Május 25-27: Szent András Sörfőzde csapfoglalás

Népszerűek a Szent András főzetei, most csapról kóstolhatjuk őket

Az egyik legnépszerűbb magyar kézműves sörfőzde vezetője csütörtökön látogat Kaposvárra, és hozza magával az üzem kedvelt csapolt söreit is, melyeket be is mutat nektek. Csapra verik az Óarany, Fekete, Napkincs, Vári Nővérek, Monarchista és Szent András Könnye söröket, melyeket akciós áron kóstolhattok végig.

 

3 napig a Szent András Sörfőzde sörei foglalják a csapokat

A fesztivál ideje alatt készült ételek fatüzelésű kemencében sülnek, melyek receptjeit a Rippl-Rónai villában is használták hajdanán.

Rippl-Rónai Fesztivál menü ajánlat

  • Marhafarok-és tyúkhúsleves franciásan
  • Kemencében pirongatott marha pecsenye burgundi mártással, petrezselymes újburgonyával, öntött fejes salátával

Fest food:

  • Sült csülök házi kenyérrel
  • Túrós és káposztás rétes

 

Május 26. - Sörváltó verseny

Az első kaposvári sörváltó versenyre 6 fős csapatok jelentkezését várják, akik egymás mellé ülve, egymás után, láncban kell igyák a korsó söröket. A rangsor az időeredmények alapján alakul ki, a győztes csapatnak egy kör sör lesz a jutalma. A kihívás gyakorlatilag egy bajnokság első eseménye, az év további részében minden nagy kaposvári rendezvényen - Youth Football, Kapos Fest, Miénk a Város - lesz újabb forduló, így év végén, a Miénk a Város Fesztiválon közjegyző jelenlétének hiányában sörbajnok csapatot ünnepel majd a sörház, akik 100 korsó sörrel lesznek gazdagabbak!  

Így megy ez:

 

Május 27. - Hamburger Világnapja előtti nulladik nap

Burgerinnyó

Mint azt a rajongóknak tudni illik, május 28. a hamburger világnapja, mely alkalomból egy kisebb, csinosabb akciós burgert dobtak össze a szakácsok. A burgerinhot kis dobozában magatokkal vihetitek és boldogan falhatjátok úton-útfélen.

 

Na, ki melyik programra szavaz?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: