A balatonszemesiek bodzás-epres tokhala lett a Gourmet Fesztivál legjobb étele.
Hétvégén a fővárosi Millenáris Parkban megrendezték a Gourmet Fesztivált, amelynek története során először díjazták a legjobb kiállítókat. A szakmai zsűri döntése alapján a legjobb ételt a balatonszemesi Kistücsök Étterem mutatta be: tokhalat készítettek, bodzás íróval és eperrel.
A csopaki Söptei Pincészet három díjat is nyert a világ egyik legelismertebb szakmai rendezvényén, a Challenge International du Vinen, ahol 4000 bor versenyzett egymással a világ minden borvidékéről.
A Hangulat nevű, 2015-ös évjáratú, száraz sárgamuskotály aranyérmes lett, a pinot blancból, szürkebarátból és chardonnay-ból házasított Harmónia fehérbort és a 2013-as Pécselyi kései szüretelésű sárgamuskotályt pedig ezüstéremmel díjazták. Idén 38 ország borászai mérkőztek meg, a borokat 740 szakértő kóstolta két napon keresztül.
Öröm hallani, hogy ilyen sikereket zsebelnek be a környékünkön!