Bakelit betyárok, idessetek! Május 26-án megrendezésre kerül az első kaposvári lemezbörze

2017. 05. 17., Szerda, 13:58

Bakelit betyárok, idessetek! Május 26-án megrendezésre kerül az első kaposvári lemezbörze

Május 26-án pénteken, a Rippl-Rónai Fesztivál keretein belül első alkalommal kerül megrendezésre lemezbörze Kaposváron. Az eseményen adhattok, vehettek, cserélhettek, na meg persze gyönyörködhettek a sokszor művészi szintre emelt borítókban.

József Tibor, a hepening szervezője maga is zenész és szenvedélyes bakelit gyűjtő, gyűjteményében közel 300 bakelit található, zöme a 60-as 70-es évek rock előadóitól, mint Chuck Berry, Led Zeppelin, Deep Purple, Jimmy Hendrix.

Egy kaposvári online fórumon dobtam fel, hogy mit szólnának egy ilyen eseményhez, és rögtön számtalan támogatóra találtam. Aztán Mester Bandi - aki szintén nagy lemezgyűjtő - megkeresett, hogy össze lehetne kötni ezt a fesztivállal, így a bakelites szubkultúrán kívül sok olyan emberhez és korosztályhoz is eljutna a dolog, akik amúgy nem találkoztak még vele.

A régióban Pécsett rendszeresen rendeznek börzét és Dombóváron is remek hangulatban és sok résztvevővel zajlott az első áprilisban.

Kaposváron is szép számú résztvevőre számítanak, már most az ország minden tájáról - Pécsről, Budapestről, Orfűről - jelentkeztek, egy pesti dj több mint 1000 darabos gyűjteménnyel érkezik. Szinte minden zenei stílus érdekelt lesz, van aki a funky-ban vagy a house-ban mozog, az idősebb korosztály képviselőinél pedig rock lemezek közül válogathatunk majd. 

A börzére Téged is várnak, még ha csak pár lemeztől, cd-től, vagy akár dvd-től vennél érzékeny búcsút. Jelentkezni József Tibornál lehet a 20/96 00 451 számon.

Facebook esemény

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: