2017. 05. 12., péntek, 14:21

Megérkezett a térkép, ami megmutatja, hogy az egyes országokban mely sorozatokat streamelik a legtöbben! - Itthon szerintetek melyikeket?

A Marc Randolhp és Reed Hasting által 1999-ben alapított Netflix kezdetben DVD-kölcsönzőként üzemelt, majd 2007-ben elindította a streaming szolgáltatását az Amerikai Egyesült Államokban, mára pedig világszerte elérhetővé vált. És bizony sokan imádjuk: ugyanis csak egy megfelelő internetsebesség és egy optimális hardverkonfiguráció szükséges ahhoz, hogy elérhető áron, teljesen törvényesen nézhessük a legújabb sorozatokat online.

High Speed Internet végzett egy tanulmányt, amelyben 190 országból gyűjtött adatokat a Netflix-felhasználók sorozatnézési szokásairól. Az eredmények szerint a legnépszerűbb a BBC Sherlock című alkotása lett, majd a második helyen az örök klasszikus Friends (Jóbarátok) szerepel. A harmadik Narcos, a negyedik pedig a House of Cards lett – mindkettő Netflix-sorozat–, az ötödik helyen pedig a New Girl következik. Ugyanakkor a tanulmányból azt is megtudhatjuk, hogy mely sorozatokra kíváncsiak a leginkább az egyes országokban. A statisztikák mellé pedig egy térképet is társítottak:

 

Kanadában a Bates Motel, az Egyesült Államokban a Shameless, Ausztráliában pedig a Jane the Virgin a nyerő. Európában szinte minden országban más végzett az élen: csak a House of Cards (Svájc, Németország, Lengyelország) és a Friends (Ukrajna, Litvánia) tudott több helyen is győzni; Magyarországon a Family Guy lett a legnépszerűbb.

 

Gondoltátok volna?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: