2017. 05. 10., szerda, 15:11

Nem találod az igazit? Sebaj, decembertől lehet állandó partnered!

​Reméljük azért itthon még nem ekkora a probléma a párkapcsolatok terén, viszont Japánban már elég nagy lehet a gáz, ha digitális partnereket készítenek.

Japánban és az Egyesült Államokban decemberben dobják piacra a legújabb elképesztő találmányt, a Gateboxot, amelyet erős túlzással az állandó otthoni partnerünknek szánnak.

 

 

Személyi asszisztens? Ugyan, ő a csajod lehet!

Ugyan személyi asszisztensekkel már manapság is találkozhatunk - elég csak az iPhoneokba integrált Sirire gondolni - azonban egy Japán cég most tovább gondolta a dolgot. A nemrég debütáló Gatebox egy olyan virtuális barát/barátnő, amely majdnem minden vágyunkat teljesíteni tudja. A majdnem persze csak akkor él, ha nem vágyunk testi kapcsolatra és megelégedünk egy "szellemi" társsal is.

 

 

Mikor érsz haza drága? Rendelek neked pizzát!

A Gateboxban „élő” társ ugyanis egy olyan mesterséges intelligencia, amely egy hologram „testében” elevenedik meg és egész nap lesi a kívánságainkat. Az eszközt rá tudjuk csatlakoztatni minden okos eszközünkre és itt nem csak a telefonunkra kell gondolni. Otthonunk világítását, a zárakat, a kávégépet, talán még a hűtőnket is képes irányítani a picike, amelynek kinézetét mi magunk tudjuk majd kiválasztani. De a bulinak nincs itt vége, a digitális társunk reggel kelt, elmondja, hogy vigyünk esernyőt mert esni fog, vagy kenjük be magunkat naptejjel, egész nap üzenetekkel bombáz, hogy mikor jössz már haza drágám, vagy éppen, hogy milyen kaját rendeljen nekünk estére. Az esti filmeket is ajánlani tudja és valószínűleg itt civakodás nem lesz azon, hogy mit nézzetek, úgyis tetszeni fog neki a választásod.

 

 

Meg kell fizetni az árát

Összességében elmondhatjuk, hogy egy otthoni digitális asszisztensről van szó, amelynek külsőt is kölcsönöztek, valószínűleg a magányos alakokat megcélozva, akiknek jól esik egy kis törődés és szeretet, ha már a közösségi oldalak és a Tinder nem hozott elég találatot számukra. Nos, a barátnő árat keményen meg kell fizetni, a japán eszköz 2600 dollárt (kb. 750 000 Ft) kóstál, ráadásul ha a nyelvet se beszéljük és angolra lenne szükségünk akkor már 3000 dolcsinál kezdődik a barátnő élmény.

 

 

Csak le ne lépjen a turmixgéppel!

Ez természetesen egyszeri díj, de látunk azért még itt piaci réseket, valószínűleg lesznek fizetős bővítmények. Nem hittem volna, hogy sorakozni fognak a termékért, azonban jelentős megrendelés érkezett már a termékre, ami majd csak decemberben fog a magányos lelkekhez érkezni. És mi van, ha addigra becsajoznak? Osztozkodni nem szép dolog, bár egy barátnő ára maximum hosszú távon üti meg a termék árát, és a digitális csajszi nem valószínű, hogy elpártolna tőlünk a kenyérpirító miatt. Aztán ki tudja, mit hoz a jövő.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: